Politic

IOHANNIS se gândește să atace la CCR modificările aduse Codului Penal

  • article_436702_1.jpg
 

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că se gândește să atace la CCR modificările Parlamentului la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Anunţul a fost făcut de către șeful statului în cadrul unui interviu pentru televiziunea publică germană.

„Lupta anticorupţie nu este un hobby al meu, ci este o necesitate”, a explicat Klaus Iohannis.

„Consider că diferitele tentative de modificare a legilor nu sunt deloc bune. În această fază nu trebuie să fie modificate legile. Voi încerca să mă exprim și public împotriva unor astfel de iniţiative, lucru pe care l-am și făcut. Există însă suficiente alte instrumente la îndemâna președintelui pentru a pune capăt unor astfel de acţiuni sau, în cel mai rău caz, de a le amâna până când pagubele sunt reduse. Orice lege poate fi retrimisă de președinte în Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, dacă acest pas nu funcţionează, am și posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională”, a explicat șeful statului.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button