Politic

Iohannis, după întâlnirea cu Donald Tusk: Este foarte important pentru România ca Regatul Unit să rămână în comunitatea europeană, dar…

 
După o întâlnire care a avut loc, ieri seară, între Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că „pentru România este foarte important ca Regatul Unit să rămână în interiorul comunității europene, dar vom susține în continuare necesitatea respectării principiilor fundamentale privind libera circulație a lucrătorilor și nediscriminarea acestora”. Preşedintele României a adăugat că „nu trebuie să fie puse în discuție drepturile cetățenilor români care lucrează în Marea Britanie sau în alte state membre în ceea privește accesul la prestațiile sociale”. 
„Accentul trebuie pus pe combaterea migraţiei ilegale, pe protejarea eficientă a graniţelor externe ale Uniunii, dar şi pe cooperarea cu statele de origine şi de tranzit”, a adăugat şeful statului.
De altfel, cele două probleme esenţiale dezbătute de către Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului European au fost renegocierea relaţiei Marea Britanie – Uniunea Europeană şi fenomenul migraţiei.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button