Politic

Iohannis cere reexaminarea legii privind licenţele şi doctoratele

 

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea articolului 133 din Legea educaţiei naţionale nr. 1 din 2011. E vorba de legea prin care departamentele universităţilor puteau deveni entităţi dinstincte care să organizeze programe de studii de licenţă şi master sau doctorat. Şeful statului acuză lipsa criteriilor de control şi performanţă, conform Mediafax.

În cererea de reexaminare, se menţionează că acest nou statut juridic pe care departamentele îl dobândesc „se impune a fi însă reanalizat din perspectiva consecinţelor pe care le generează în planul asigurării calităţii actului educaţional, a corelării cu dispoziţiile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a efectelor pe care noua reglementare le-ar putea produce ca urmare a intrării sale în vigoare în cursul anului universitar 2015-2016”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare