Politic

Iohannis a promulgat pensiile speciale pentru diplomaţi şi funcţionarii din Parlament

 

Pensiile speciale pentru diplomaţi şi funcţionarii publici parlamentari sunt oficiale, arată Realitatea TV.
„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete:
 Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar;
Decret pentru promulgarea Legii privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României“, se arată într-un comunicat oficial.
Proiectul prevede că funcționarii publici, parlamentari, cu un stagiu de cotizare de 30 de ani și care au o vechime de cel puțin 14 ani în Parlament, să beneficieze de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimul an înainte de data pensionării. Pentru fiecare an care va depăși această vechime de 14 ani în Parlament se adaugă în cuantumul pensiei câte 1% din venit.
Potrivit propunerii legislative privind pensiile speciale pentru diplomați, aceștia ar putea primi o pensie de serviciu de 80% din media veniturilor salariale nete din ultimele 12 luni de activitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button