Politic

IMPORTANT. S-a promulgat legea care permite renovarea clădirilor istorice aflate în proprietate privată

 

Azi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie. E vorba de modificarea şi completarea Legii nr. 153/2011 privind măsurile de creştere a calităţii arhitectural – ambientale a clădirilor.

Astfel, administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari. În cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest fel, primăriile pot stabili o taxă aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor, conform Mediafax. Autorităţile locale pot prelua cheltuielile dacă respectivele clădiri sunt în zone protejate şi în zone de protecţie a monumentelor istorice.

Citiți și:

Un simbol al Brașovului, „Hanul Pietrele lui Solomon”, a fost lăsat în paragină și transformat în toaletă publică


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare