Politic

Gratis pe RATBV pentru toți pensionarii

Gratis pe RATBV pentru toți pensionarii. După ce a propus gratuitate pe RATBV pentru toți brașovenii, tot timpul sau măcar în week-end, subprefectul Braşovului, Lucian Pătraşcu, preşedintele Organizaţiei Municipale Braşov a PSD, a revenit luni cu altă solicitare mai veche: gratis pentru toți pensionarii pe mijloacele de transport în comun din municipiu.
Scopul acestor proiecte este acela de a încuraja acest gen de transport pentru diminuarea poluării, a traficului auto şi a presiunii pe locurile de parcare din centrul Braşovului. Cu toate acestea, administraţia USR a Braşovului a refuzat să susţină aceste proiecte şi, dimpotrivă, a crescut preţul titlului de călătorie pentru transportul în comun cu 60% la sfârşitul lunii februarie 2023, făcând transportul în comun prohibitiv”, a declarat Pătraşcu.
Gratis pe RATBV pentru toți pensionarii. „Propun municipalităţii introducerea gratuităţii pe mijloacele de transport pentru pensionari. Scopul principal al acestei propuneri este de a îmbunătăți calitatea vieții pensionarilor și de a le oferi o alternativă accesibilă și convenabilă de transport. Astfel, pensionarii vor putea beneficia de serviciile de transport public fără a mai fi nevoiţi să suporte costurile prohibitive acestora. Această măsură nu numai că va sprijini financiar pensionarii, dar va promova mobilitatea sustenabilă şi va contribui la reducerea traficului şi a emisiilor de carbon în Braşov”.
În opinia liderului PSD, introducerea gratuităţii pe RATBV pentru pensionari reprezintă un pas în direcţia unui municipiu mai echitabil şi mai sustenabil, va stimula participarea vârstnicilor la viața comunității.
„Prin introducerea gratuității pe mijloacele de transport pentru pensionari, vom încuraja utilizarea acestui tip de transport în detrimentul utilizării autoturismelor personale și stimularea mobilității pentru seniori. Această măsură va contribui la dezvoltarea unei comunități mai coezive și va facilita participarea activă a seniorilor la viața socială și culturală a orașului.

Un aspect foarte important de menţionat în acest context este că Primăria Braşov plăteşte anual către RATBV SA o sumă de 100 de milioane de lei în compensaţii şi gratuităţi. În acelaşi timp, RATBV SA încasează anual 40 de milioane de lei din vânzarea titlurilor de călătorie. Gratuitatea pentru pensionari pe mijloacele de transport în comun ar însemna un efort minim din partea municipalităţii în acest context. Municipalitatea TREBUIE să ofere gratuitate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun”, a mai spus Pătraşcu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
multumit
1 an în urmă

Si marmota …. Sigur ca da!

jonelul
1 an în urmă

Orice imbecil care vrea sa castige popularitate vine cu ideea asta de 2 bani: transport in comun gratuit ! De unde se deconteaza banii, mai balalaule ?

Willy
1 an în urmă

Plateste ma-sa curentul si motorina?

Back to top button