Politic

Gabriel Oprea a refuzat răspunsul la întrebarea dacă Kovesi și Coldea au fost la el acasă în seara alegerilor din 2009

 

Anunțată ca mare eveniment, chestie de „breaking news”, prezența fostului vicepremier Gabriel Oprea în studioul Antenei 3, la emisiunea lui Mihai Gâdea, nu s-a mai produs, el intervenind doar telefonic, după dezvăluirile lui Dan Andronic (consultant politic, ziarist, patron la Evenimentul Zilei etc.) despre „celula de criză” pe care ar fi constituit-o la vila sa, alături de procurorul-șef Laura Codruța Kovesi, șeful executiv al SRI, la acea vreme, Florian Coldea și directorul SRI George Maior.  În pofida insistențelor realizatorului emisiunii, Oprea a ocolit cu obstinație răspunsul la întrebarea dacă afirmațiile lui Andronic sunt reale.

„Oprea: – Fac o declaraţie, aşa cum ne-am înţeles. A fost o simplă cină. Nu i-am organizat ziua de naştere sau ziua de sfânt domnului Onţanu (Neculai Onțanu, fostul primar al sectorului 2 din București, până în 23 martie 2016, când a fost suspendat, ca urmare a problemelor cu justiția – n.n.). A fost o cină, s-a servit masa, ne-am uitat la televizor, normal, i-am spus La mulţi ani d-lui Onţanu. V-am spus persoanele pe care eu, Gabriel Oprea, le-am invitat: dl Maior, dl Dâncu, dl Iordănescu, dl Andronic, dl Onţanu. Cu riscul de a dezamăgi, a fost o întâlnire informală.

Gâdea: – Au fost sau nu la această cină domnul Coldea şi doamna Kovesi?

Oprea: – Încă o dată vă spun, d-le Gâdea: la această cină, eu, Gabriel Oprea, pe aceste persoane le-am invitat.

Gâdea: – Doamna Kovesi şi domnul Coldea au venit neinvitaţi de dumneavoastră?

Oprea: – Eu cred că am foarte clar în ceea ce am spus.

Gâdea: – Nu puteţi infirma că d-na Kovesi şi dl Coldea au fost la dvs acasă, deci au venit din proprie iniţiativă?

Oprea: – Am făcut o declaraţie, am fost corect, având în relaţia personală cu dvs, şi cred că am făcut clarificările respective. A fost o întâlnire informală, a fost o cină, se va dovedi acest lucru, nu a fost nimic politic. Am servit masa şi ne-am uitat la televizor.

Gâdea: – Cum se va dovedi acest lucru?

Oprea: – Înţeleg că există şi o comisie, sunt prestări sub jurământ. A fost o cină, nimic mai mult. Eu am invitat aceste persoane. Încă o dată: nu vreau să dezamăgesc şi nu vreau să intru în contradictoriu cu dvs.

Gâdea: – Poate că dvs nu aţi participat la acele discuţii care nu ar fi fost în conformitate cu ceea ce doreaţi dvs să se discute, dar e posibil ca în biroul în care s-au retras domnul Andronic, împreună cu domnul Maior, domnul Coldea şi doamna Kovesi să fi fost şi alte discuţii referitoare la alegeri?

Oprea: – Eu înţeleg şi momentul, înţeleg şi supărările lui Dan Andronic. Am şi eu supărările mele, dar trebuie să spun adevărul. A fost o simplă cină în 6 decembrie şi nimic mai mult.

Gâdea: – Deci e o simplă coincidenţă că era seara alegerile şi că directorul SRI, prim-adjunctul SRI şi procurorul general erau la dvs?

Oprea: – Cred că am fost destul de clar. Am intrat din respect pentru dvs şi pentru ascultătorii dvs”.

Ulterior, Dan Andronic a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj: 

„Îi răspund în direct lui Mihai Gâdea:

1. Laura Codruța Kovesi a fost la Gabriel Oprea acasă în noaptea de 6-7 Decembrie 2009. Însoțită de adjunctul ei de la PG (Parchetul General – n.n.).

2. Supărările mele, cum le zice el, sunt și ale lui. Sau cel puțin eu așa am înțeles din ceea ce am vorbit. Dacă spune că vrea să spună adevărul ar trebui să o facă…

3. În aceea casă nu am fost doar noi doi. Alături de Maior, Coldea, Dâncu au fost și alte persoane.

4. Vă dați seama ce ar însemna ca niște oameni să se rupă de cele din trecut și să înceapă să vorbească?

Cred că de-abia acum ați înțeles ce înseamnă presiunea celor din «Noi suntem Statul!» în condițiile în care Oprea nu-i un fricos!”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button