Politic

Fonduri suplimentare alocate de Guvern pentru despăgubiri în urma lucrărilor de cale ferată BRAŞOV – SIMERIA

 

Procedurile de expropriere și de despăgubire a proprietarilor imobilelor situate pe amplasamentul suplimentar al proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Brașov-Simeria, secțiunile Coșlariu-Sighișoara și Coșlariu-Simeria, vor putea fi finalizate în perioada următoare, ceea ce va permite continuarea executării lucrărilor acestui proiect.

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a alocat suma de 1,337 milioane lei, fonduri suplimentare necesare pentru plata despăgubirii imobilelor situate pe amplasamentul suplimentar al acestui proiect de infrastructură de utilitate publică, respectiv pentru 226 imobile (aproximativ 34.800 mp de teren, 1001 mp construcții și 188 metri lineari împrejmuri). Imobilele sunt situate pe raza localităților Alba Iulia și Vințu de Jos, județul Alba. Suma necesară despăgubirilor a rezultat din raportul întocmit de către un evaluator autorizat ANEVAR.

Suprafețele necesare pentru realizarea proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Brașov-Simeria, secțiunile Coșlariu-Sighișoara și Coșlariu-Simeria, sunt suprafețe în plus care se alipesc la coridorul de expropriere stabilit inițial prin HG 558/2014, iar suma necesară despăgubirii celor 226 imobile suplimentează suma de 8,838 milioane lei alocată prin actul normativ adoptat în urmă cu doi ani.

Potrivit comunicatului transmis în această după-amiază, realizarea lucrărilor de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov-Simeria, componentă a ramurii nordice a Coridorului IV paneuropean, va conduce la creșterea vitezei trenurilor de călători și de marfă, precum și la confortul și siguranța călătorilor. Până în prezent, cea mai mare parte a lucrărilor au fost executate pe terenurile proprietate private a statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și concesionate CNCF “CFR” – S.A., care funcționează sub autoritatea acestui minister.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button