Politic

Flavia Boghiu se retrage deocamdată

Flavia Boghiu se retrage deocamdată

Cu câteva zile înainte de startul campaniei electorale, dosarul Muzeului Asociației Amural din grotele de după ziduri (dosarul „Catacombe”), în care Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului și președintele organizației municipale USR Brașov, este inculpată, a fost trimis în judecată.
Având în vedere această nouă încadrare, dar și problemele de sănătate pe care le are din cauza sarcinii cu risc, Flavia Boghiu și-a anunțat decizia de a se retrage din cursa electorală și făcut câteva precizări într-un comunicat al USR Brașov:

  1. Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă, în fața procurorilor, PNL-iștii care au fost audiați, adevărul se va dovedi în instanță și voi fi achitată.
  2. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicențiu Kehayian, același care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Șchei cu mii de apartamente.
  3. Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale – decizie personală pe care am luat-o în baza situației medicale, având în vedere că sunt însărcinată și este o sarcină cu risc;
  4. Legat de funcția publică: în acest moment raporturile de muncă din Primăria Brașov sunt suspendate și nu mai exercit atribuții publice.
  5. Pe această cale, vă mulțumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate și mesajele primite de la voi, care m-au copleșit. Atenția și energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include și sănătatea mea – și vă promit că voi reveni!”

La rândul său, Irineu Darău, președintele organizației județene USR Brașov a declarat:

Justiția trebuie să își facă treaba, la timp și echidistant. Țin să menționez că este vorba de un caz vechi din 2021, redeschis fix în an electoral. Nu pot să nu remarc, în același timp, că denunțuri și dosare grele cu prejudicii uriașe și cu foloase obținute ilegal de către vinovați stagnează sau ajung la prescriere, statul nereușind să facă dreptate nici corect, nici la timp. Sunt sigur că Flavia este nevinovată, iar asta se va dovedi în instanță.
Este clar că grupurile de interese din jurul fostului primar fac orice pentru a recâștiga Brașovul. Campania mincinoasă de zilele acestea are același scop. Marea dezinformare este ultimul lor resort. Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au oprit dezvoltările imobiliare haotice, construirea a mii de apartamente și le-au închis robinetul la bani. Toată gașca se regrupează acum pentru a recâștiga controlul asupra orașului”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button