Flavia Boghiu, despre premierile celor din ANS după performanțele sportivilor români de la Olimpiadă / Trimiteri la Elisabeta Lipă și la consilierii PSD și PNL din Brașov
Flavia Boghiu, despre premierile celor din ANS după performanețele sportivilor români de la Olimpiadă.
Este scandal în politica românească, după ce s-a aflat despre premierile nesimțite acordate unor funcționari din cadrul Federației Române de Canotaj (cu contabila șefă în prim-plan), mai mari decât suma cuvenită campionului olimpic la natație David Popovici.
„Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 de euro, în timp ce Cătălin Erhan (secretar general al FRC) și Roxana Petrescu (contabilul șef) au primit un premiu de câte 162.400 de euro fiecare. Adică, mai mare decât premiul obținut de Daniel Popovici. De ce au fost premiați cei doi? Simplu! Pentru «participare activă și contribuție substanțială la obținerea rezultatelor». Altfel spus, performanța administrativă (nu știu care este!) este mai valoroasă decât performanța sportivă”, a dezvăluit Eduard Novak, fostul ministru al Sportului.
Elisabeta Lipă, care a dat explicații cu privire la aceste premieri, însă nu i-a convins pe românii îngrijorați de situația economică șubredă din țară, a fost chemată și de premierul Marcel Ciolacu pentru a clarifica această situație, neplăcută pentru PSD, apărută în prag de alegeri. Mai ales că Lipă deschide lista social-democraților din Botoșani pentru Camera Deputaților.
Flavia Boghiu, despre premierile celor din ANS după performanețele sportivilor români de la Olimpiadă
Flavia Boghiu, încă viceprimar (USR) al Brașovului, aflată în concediu după nașterea copilului, a comentat și ea referitor la acest subiect, avându-i în vizor pe PNL-iștii și PSD-iștii din Consiliul Local, dar și pe Elisabeta Lipă.
„Am citit motivarea Elisabetei Lipă cu privire la bonificațiile uriașe primite de oamenii din Agenția pentru Sport (fostul Minister al Sportului) și greșește. Am trecut și eu printr-o astfel de situație, iar argumentul dumneaei prin care sumele uriașe acordate contabilei și secretarului general se încadrează în limitele legale nu stă în picioare. Din punctul meu de vedere, atunci când decizi din funcție de conducere, e normal să folosești și logica bunului simț, rămânând evident în limitele legale”, a relatat Flavia Boghiu.
Ea și-a continuat expunerea: „În anul 2023 doi consilieri locali brașoveni, unul din partea PSD și unul din partea PNL cereau să primească peste 18.000 de lei pentru evaluarea proiectelor din cadrul Ghidului pentru finanțare nerambursabilă în Cultură. În baza OG51/1998 actualizată, experții care evaluează proiectele culturale sunt remunerați pentru munca depusă. Doar că în Consiliul Local Brașov, PSD și PNL au votat să fie și consilierii locali parte din comisia care selectează proiectele culturale. Iar acum veneau să solicite să fie plătiți pentru activitatea din comisia ÎN CARE EI S-AU VOTAT să fie parte. Unii ar fi putut să forțeze interpretarea legii și să spună că și consilierilor locali li se cuveneau cei 300 lei/ proiect evaluat x 61 proiecte (câte am evaluat în 2023) și deci să primească cei 18.000 lei (!!!) pentru cele câteva ore lucrate. Însă atunci când, în calitate de viceprimar cu atribuții în cultură, mi-au venit cererile lor și referatele la semnat, am spus că eu nu pot să semnez așa ceva. Să dau cu bună știință din banii brașovenilor către niște politicieni care și-au aranjat un ciubuc. După ce a apărut în presă subiectul, aceștia au revenit și au renunțat la a cere sumele”.
Flavia Boghiu, despre premierile celor din ANS după performanețele sportivilor români de la Olimpiadă
„De ce zic de bun simț în luarea deciziilor? Pentru că și dacă legea (modificată anul acesta) permite să dai sute de mii de euro personalului administrativ din federații, când ești persoană de decizie și îți vine la semnat situația în care vezi că îi dai contabilei mai mult decât lui David Popovici, nu te împiedică nimic să așezi lucrurile în limitele normalității. Ba chiar funcția și moralitatea te obligă să o faci. Evident, rămânând în limitele cadrului legal. Dar nu te poți ascunde după lege ca să umpli niște buzunare (suma și discrepanțele sunt problema, nu principiul premierii întregii echipe) și noi să ne prefacem că e normal. Vom fi bine. Dacă vrem!”, a încheiat Flavia Boghiu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Văcsuita asta de ce mai e băgată în seamă? Nu, oameni buni, asta trebuie să dea socoteală în fața legii pentru tunurile din plandemie, pentru AMURAL, pentru ceea ce a făcut înainte de a se băga în politică, cu felul… Citeşte mai mult »