Politic

Două pățanii

 

Acum aproape un an și jumătate, DNA anunța deschiderea unui dosar spectaculos prin numele celui acuzat: Tiberiu Nițu, procurorul general al României. De fapt, fostul procuror general, deoarece în urma informațiilor „pe surse” vehiculate cu câteva zile înainte de anunțul oficial, dl. Nițu decisese să demisioneze din funcție. Acuzația? Complicitate la abuz în serviciu, prin aceea că ar fi folosit fără drept coloana oficială. De atunci, adică de peste un an de când i-a fost adusă la cunoștință acuzația, fostul procuror general nu a mai fost contactat de cei de la DNA, n-a fost trimis în judecată și nici nu i s-a comunicat o eventuală clasare a cauzei. O publicație online a avut curiozitatea să trimită o solicitare de informații de interes public la DNA, în legătură cu acest caz. „Dosarul la care faceți referire se află în lucru, iar alte detalii suplimentare față de cele deja mediatizate nu pot face obiectul comunicării publice”, a venit răspunsul sec al instituției. Cât despre fostul procuror general, acesta a avut o reacție de om învins de sistem, care nu vrea decât să treacă neobservat, pentru a nu mai fi luat la țintă: „Eu îmi văd de viața mea… oricum nu mai aveam de gând să mă înscriu pentru al doilea mandat… eu sunt foarte bine, îmi văd de viața mea, nu mai vreau să fiu subiect de presă”.

O altă pățanie îl are ca protagonist pe un personaj pentru care eu, unul, n-am nici o simpatie: Victor Ponta. În 2015 acesta a fost acuzat de un procuror DNA de conflict de interese din cauză că l-a desemnat pe Dan Șova ministru, în condițiile în care, anterior cu câțiva ani, cei doi fuseseră parteneri în avocatură. Acum, în 2017, după aproape doi ani, procurorul constată că „fapta nu există” și clasează dosarul! Ca fapt divers, între timp, Curtea Constituțională declarase neconstituțional articolul pe baza căruia fostul premier fusese acuzat. Totuși, același procuror disjunge o parte din cauză, privitoare la o presupusă evaziune fiscală în sumă de… 160 de euro, ca urmare a închirierii unui apartament timp de câteva luni, în 2009, fără a declara la Fisc. Victor Ponta se apără cu declarația de avere : „este un document oficial, declarația mea de avere din 2009, unde am scris exact de acel contract (de închiriere – n.m.) și apare și nr. de înregistrare la Administrația Fiscală Novaci, județul Gorj. Prea bine pregătitul domn Uncheșelu (procurorul de caz – n.m.) a căutat la Administrația Fiscală Sector 1, unde se află apartamentul, neștiind că legea spune că se înscrie la domiciliul celui care obține venit și plătește taxele – în cazul meu, județul Gorj. Și pac, dosar penal pentru evaziune de 160 de euro. Evident că eu am plătit impozitul din 2009”.  

Ce să înțelegem de aici? Vorba cuiva: înțelege fiecare ce vrea, dar depinde de sistem… Că sistemul e-n toate, nu-i așa?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare