Politic

Dosarul Revoluției! România, condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului!

 

România a fost condamantă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că nu a rezolvat Dosarul Revoluției din 1989. Astfel, Curtea Europeană a Drepturilor Omului  a prezentat decizia care vizează încălcarea dreptului la un proces echitabil. Procesul a fost deschis de opt dintre cei care s-au constituit părţi vătămate atât în Dosarul Revoluției cât și în Dosarul Mineriadei din iunie 1990, informează Digi24. CEDO a decis ca fiecare să fie despăgubit de statul tomân cu suma de 2.400 de euro daune morale.

Amintim că în octombrie, Dosarul Revoluţiei a fost clasat. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi-a anunţat decizia printr-un comunicat de presă. Se motivează că pentru unele fapte există condamnări în alte cauze. Procurorii mai spun că „din cauza oboselii şi a stresului la Revoluţie s-au tras focuri de armă între militari, iar oameni din dispozitive militare, civile sau mixte au deschis cu uşurinţă focul spre imobile sau maşini care nu opreau la filtre”.

În 27 ianuarie 2015, România a fost condamnată la CEDO să plătească 832.500 de euro către 81 de persoane, victime ale represiunii armate din decembrie 1989. În aprilie, CEDO a hotărât ca statul român să plătească 15.000 de euro văduvei unui bărbat omorât în timpul Revoluţiei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button