Politic

Dl. Dragnea și munca sa în folosul comunității

 

Ieri, dl. Liviu Dragnea a făcut onoarea de a fi prezent la Înalta Curte, unde s-a desfășurat ultimul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și fals, speța fiind angajarea a două pesediste la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, pesediste care primeau salarii de la această instituție, dar lucrau la partid, pentru dl. Dragnea & Comp (după cum au recunoscut). 

În pledoaria sa, procurorul DNA a susținut că atât probele, cât și declarațiile martorilor și ale altor inculpați arată că faptele de care este acuzat liderul PSD au fost comise. În final, a cerut în cazul lui Liviu Dragnea o pedeapsă de 7 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu și de 2 ani și jumătate pentru fals. În ce-l privește, inculpatul, plictisit pesemne de pledoaria procurorului, s-a apucat să butoneze telefonul mobil în sala de judecată, căutând – conform celor care au tras cu ochiul – oferte de undițe și momeli pe site-uri pentru pescari, semn că știucile de pe lacul sau brațul Belina au serioase motive de îngrijorare. Chiar dacă Liviu Dragnea susține și acum că n-are nici în mânecă, nici în clin cu respectivul luciu de apă …

La final, „Daddy” al PSD s-a rezumat să declare: „Susțin cu tărie nevinovăția mea. Nu am săvârșit faptele de care sunt acuzat de DNA. Eu sper să nu se ajungă la condamnare, muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani de zile”.

Este o declarație asupra căreia merită, zic eu, să ne oprim, pentru că ea exprimă o mentalitate care se răsfrânge și asupra halului în care dl. Dragnea, prin interpușii să docili, guvernează România. 

Mai întâi, celebrul, deja „mereu alții sunt de vină, niciodată noi”, chiar în pofida evidenței. În cazul procesului despre care e vorba, există declarații ale martorilor și ale unor co-inculpați, există probe. OK, să nu le dăm crezare 100%, că nici eu nu sunt fan DNA, nici al unor metode folosite de diverși procurori. Dar, ca mentalitate, e aceeași ca atunci când, arătându-i-se doi „fluturași” de salariu ai unui bugetar, din care reieșea scăderea veniturilor, în contradicție flagrantă cu asigurările guvernamentale („toate salariile vor crește”, apoi „nici un salariu nu va scădea”) prima reacție a unui ministru PSD a fost să spună că nu-i  adevărat! Pe urmă, să dea vina pe „cei de la Resurse Umane” și pe angajatorii care „fură angajații”. Numai că, în acel caz, angajator era statul…   La fel, atunci când guvernanților li s-au pus în față date statistice privind creșterea tuturor deficitelor bugetare, mai întâi au negat. Au zis că e „un șir de minciuni”, apoi ai dat vina pe multinaționale, pe BNR, pe Iohannis ș,a.m.d. De parcă aceștia guvernează!

Mai departe: „muncesc în interesul comunității de peste 20 de ani de zile”. Altfel spus, mă sacrific pentru voi, nerecunoscătorilor! Și ce rezultate a avut „munca” asta? Întreb, nu dau cu parul. Teleormanul a devenit unul dintre cele mai sărace, subdezvoltate județe ale României, iar țara guvernată, prin interpuși, de dl. Dragnea, se duce în cap, și în privința economiei, și a principiilor și valorilor democrației, și în politica externă. Încă o întrebare: din munca „în folosul comunității” și-a ridicat dl. Dragnea conacul ăla curat social-democrat din Alexandria, care se întinde pe două străzi, și a acumulat o avere impresionantă, la care peste 90% dintre români nici măcar nu-și permit să viseze? Dar poate am înțeles eu greșit și nu m-am prins în folosul cărei comunități a muncit cu atâta sârg dl. Dragnea…       


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button