Politic

Deţinuţii de la Penitenciarul Codlea dau o mână de ajutor la curăţarea străzilor din municipiul BRAŞOV

 
În această perioadă (11 martie – 19 aprilie), la Brașov sunt desfășurate activităţi de salubrizare a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului Braşov. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, de când a demarat acţiunea până în prezent, cele doua societăți responsabile au acționat zilnic cu aproximativ 150 de oameni.
 
Unul dintre operatori a încheiat un contract cu Penitenciarul Codlea și, de aproximativ 10 zile, pe lângă angajații proprii, utilizează și 20 de deținuți pentru activitatea de curățenie stradală”, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.
  
Sursa citată a precizat că până acum s-au desfășurat activități specifice precum: ras rigole, măturat manual, măturat mecanic, stropit carosabil, spălat carosabil și trotuare, măturat parcări de reședință, greblat zone verzi și locuri de joacă, colectat și transportat deșeuri. Pe arterele principale s-au efectuat și operațiuni de spălat stâlpi, lise şi alte elemente de semnalizare rutieră. S-a intervenit pe DN 1 (spre Predeal și spre Ghimbav), DN13, unde s-au efectuat operaţiuni de ras rigole, spălat lise, măturat mecanizat, curățat guri de scurgere, întreținere aliniamente. La cimitirele Municipal și Șprenghi au fost măturate aleile, fiind greblate şi zonele verzi.
 
De asemenea, s-a făcut salubrizare pe cursuri de apă – Timiș, Canal Timiș, Bârsa, în sensul îndepărtării depozitărilor accidentale, la fel la  aliniamentul de cale ferată. Pe Drumul Poienii au afost activități de ras rigole și curățare a șanțurilor de scurgere a apelor pluviale. Au fost salubrizate zonele din jurul Turnului Alb şi a Turnului Negru, fiind montate şi coşuri de gunoi în zonă.
 
Din 11 martie până în prezent s-a efectuat curățenia de primăvară în cartierele: Florilor, Brașovul Vechi, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Centru, Astra I, II, III, Scriitorilor, Noua, Poiana Brașov. Urmează a fi efectuată curățenia de primavară în zonele Craiter, Triaj, Stupini, Șchei, Răcădău. 
 
Cantitatea de deşeuri colectată până acum se ridică la aproximativ 13.000 de tone. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button