Deputatul PSD BRAȘOV Roxana Mânzatu: „Klaus Iohannis încearcă, mai nou, strategia de comunicare de tip «luați parul» recomandată de PNL”
Revoltată de ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis referitoare la acțiunile PSD și ale prim-ministrului Viorica Dăncilă din ultima perioadă, deputatul PSD de Brașov Roxana Mînzatu a reacționat. Vă prezentăm integral declarația acesteia, trimisă sub forma unui comunicat de presă:
Președintele absent al României și-a dat seama că riscă să nu mai câștige un mandat la Cotroceni. Se apropie, pentru domnia sa, momentul scadenței electorale, când românii îl vor întreba „ce a făcut, concret, pentru România?”
La această întrebare nu ar avea ce să răspundă nici măcar în domeniul politicii externe, în care premierul Viorica Dancilă dovedește inițiativă, ceea ce provoacă o tresăriri de orgoliu domnului Iohannis.
Aflat, mai mereu, între două deplasări externe ale căror rezultate românii nu le știu, nu le văd, nu le simt, Klaus Iohannis se comportă ca un candidat prezidențial și încearcă, mai nou, strategia de comunicare de tip „luați parul” recomandată de PNL.
Dezarmat în fața creșterilor semnificative și incontestabile ale economiei, ale veniturilor românilor, ale puterii de cumpărare, fără o replică minim coerentă în fața diminuării la jumătate a deficitului la fondul de pensii și a creșterii record a numărului de salariați în România, până la nivelul lui 1998, președintele încearcă să…. intimideze.
Cum altfel poate fi interpretată recenta sa solicitare prin care cere teatral demisia premierului? Iar la răspunsul prim-ministrului Viorica Dăncilă, învestită de Parlament, de altfel, că nu va demisiona, președintele Iohannis dă o replică seacă primei femei premier a României: „Ar face bine să facă ce i se spune!”.
Există un termen pentru comunicarea publică încercată de președinte față de premier și față de PSD. Psihologii școlari i-ar spune că încearcă să fie un președinte „bully” iar definiția de mai jos spune totul:
„Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului.”
Unul dintre principiile de intervenție într-un caz de bullying în școli este să se ia măsuri pentru a diminua puterea celui care agresează. E un lucru pe care îl vor face românii, în alegerile prezidențiale de la anul.
Este important ca românii să conștientizeze că, dincolo de ieșirile publice anti-PSD si anti-Dăncilă ale domnului Iohannis, ieșiri care rămân deosebit de stângace, nu se află decât disperarea acestuia din urmă de a urca în sondaje prin dezinformare și mistificare.
E la fel de important să nu se uite că, de fapt, președintele Iohannis încearcă să acopere prin discursul său nervos și amenințător, trei ani și jumătate de mandat lipsiți de rezultate în plan intern sau extern, dar și gafe precum alunecările antisemite din discursul său.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.