Politic

Deputatul PNL de Braşov Mara Mareş: „Frații în veci vor fi frați”

 

Ședință istorică a Tineretului Național Liberal la Chișinău, împreună cu organizația de tineret de la PLDM, PAS și platforma D.A., la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Cu ocazia celebrării a 100 de ani de la unirea României cu Basarabia, Tineretul Național Liberal (TNL) s-a reunit într-o ședință istorică festivă cu Tineretul Partidului Liberal Democrat, Tineretul Partidului Acțiune și Solidaritate și Tineretul Platformei Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, la Chișinău. Cele patru partide au votat o rezoluție intitulată „Frații în veci vor fi frați” prin care s-au angajat să se sprijine reciproc în domenii precum educaţia, cultura, orientarea vocaţională şi profesională.

Potrivit deputatei liberale Mara Mareş, totodată preşedintele TNL, participanții la ședință au concluzionat că încrederea și relațiile dintre România și Republica Moldova, trebuie abordate constructiv, moderat și echitabil pentru toți locuitorii statelor noastre.

„Dacă în urmă cu 100 de ani catalizatorul a fost manifestarea identității românești şi teama de o mare putere asupritoare, astăzi, catalizatorul care trebuie să mulţumească toate părţile, toate etniile, este prosperitatea sub umbrela Uniunii Europene”, se arată în rezoluția semnată de TNL, organizația de tineret a PLDM, P.A.S și platforma D.A..

De asemenea, cei prezenți la discuție au concluzionat că atât tinerii din România, precum și cei din Republica Moldova, trebuie să ia atitudine și să se implice în viața politică și socială, pentru un viitor comun între granițele Uniunii Europene.

Ședința comună a celor patru organizații de tineret a fost organizată pentru a sărbători 100 de ani de când Sfatul Țării a votat, la Chișinău, unirea Republicii Democratice Moldovenești (Basarabia) cu România. Președintele TNL, Mara Mareș, face parte din delegația PNL condusă de președintele partidului, Ludovic Orban, care se află în Republica Moldova în perioada 26-27 martie pentru a sărbători 100 de ani de la unirea României cu Basarabia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button