Politic

Cum e cu Brașovul lui Coliban „Capitală Verde Europeană”?!…

Cum e cu Brașovul lui Coliban „Capitală Verde Europeană”?!…

Primăria Brașov a anunțat cu emfază, zilele trecute, că ,,Brașovul este singurul oraș din România calificat în competiția pentru titlul de Capitală Verde Europeană EU Green Capital. Pentru al doilea an consecutiv, orașul nostru a fost selectat, alături de alte 8 orașe europene, pentru cel mai important titlu în domeniul mediului și sustenabilității”. – Detalii, AICI.

Cum e cu Brașovul lui Coliban „Capitală Verde Europeană”?!…

Cei de la ASUM au relatat, însă, că „iubitorul de mediu Allen Coliban este dezinteresat total de calitatea aerului la Brașov… Evaluarea calităţii aerului înconjurător se realizează pe întreg teritoriul ţării, obligație legală conform art.25 din Legea 104/2011. Poluanţii pentru care se realizează evaluarea calităţii aerului înconjurător sunt: 1.Dioxid de sulf (SO2) 2.Dioxid de azot (NO2) 3.Oxizi de azot (NOX) 4.Particule în suspensie (PM10 şi PM2,5) 5.Plumb (Pb) 6.Benzen (C6H6) 7.Monoxid de carbon (CO) 8.Ozon (O3) 9.Arsen (As) 10.Cadmiu (Cd) 11.Nichel (Ni) 12.Hidrocarburi aromatice policiclice/Benzo(a)piren (BaP) 13.Mercur (Hg). Un plan integrat privind calitatea aerului trebuie să fie adaptat la nevoile și caracteristicile specifice ale fiecărei regiuni sau localități și să fie susținut de angajamentul și participarea activă a tuturor părților interesate”.

Cum e cu Brașovul lui Coliban „Capitală Verde Europeană”?!…

Potrivit sursei citate, la începutul anului 2023, Primăria Brașov trebuia să aibă finalizat Planul Integrat privind Calitatea Aerului, aferent anilor 2023-2027. Suntem la mijlocul anului 2024 și acest plan nu a fost finalizat.

ASUM a punctat că Garda de Mediu Brașov a solicitat Primăriei Brașov prezentarea unui raport, referitor la realizarea măsurilor nefinalizate cuprinse în Planul Integrat privind Calitatea Aerului 2018-2022, cât și stadiul realizării noului plan aferent anilor 2023-2027.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ionut
24 zile în urmă

Care este diferenta dintre Scripcaru si Coliban in aceasta privinta?

Florin
24 zile în urmă

ASUM, marea organizatie neguvernamentala in spatele careia se afla tot pupincuristi de-ai lu’ scripcaru, nu prezinta credibilitate. Sunteti jalnici, slugoilor! Ati fost deconectati de la furtul banului public si dezinformati mai rau decat vechea securitate. La revedere!

Willy
24 zile în urmă

Nu avem nevoie de diverse organizatii de tip oengist care sa se “ocupe” de aerul nostru. Sunt institutii abilitate care sa faca asta iar daca ele nu sunt in stare (parandarat, greve-sabotaje, dezinteres, etc.) exista alte institutii care pot deschide… Citeşte mai mult »

Ron
24 zile în urmă

Încă odată, sictir psd pnl ,ce ați b……atâția ani?!exact asta e rezultatul mizeriei lui Scripcarel, ticălos ce a distrus Brașovul.Mai dai niște autorizații pt cartiere de blocuri, Scripcarel? Că mai sunt niște câmpuri de împânzit ,și in Poiana niște betoane… Citeşte mai mult »

Back to top button