Cum au picat foarte mulți români în capcana hipnomarketingului suveranist

Cum au picat foarte mulți români în capcana hipnomarketingului suveranist, cu personajele principale Călin Georgescu şi George Simion.
„Lucrez în marketing de 27 de ani. Dar ce am văzut la aceste alegeri, depășește orice marketing. Nici brand-uri mari ca și Apple, Nike, Coca Cola, Starbucks nu au reușit ceva ce s-a reușit în România. Să îl numim… nu știu Hipnomarketing. Dar nu e nici măcar marketing. E un mic studiu pe care eu l-am făcut. Pentru mine, pentru că mă interesează”, și-a început analiza specialistul în marketing şi publicitate Călin Coman.

„Când o persoană pare să urmeze ceva «fără să pună întrebări», «orb la fapte» sau «fermecat de discurs», asociem asta cu ideea de hipnoză. Și în această campanie s-a folosit intens limbaj cu valențe hipnotice și spirituale, menit să creeze rezonanță emoțională profundă, nu să convingă logic. E dincolo de logică. S-au folosit termeni încărcați de simboluri, mit, arhetipuri și sugestii subtile care acționează asupra subconștientului colectiv. Un fel de pandemie care se extinde în subconștienturi”, a continuat Călin Coman.
Cum au picat foarte mulți români în capcana hipnomarketingului suveranist
El a mai spus: „Este foarte periculos, dacă mă întrebați pe mine. Termeni precum «imaginați-vă», «simțiți», «acum», «doar pentru tine», «tu ești răspunsul» acționează direct asupra subconștientului. Cu tot respectul pentru acele multe milioane de oameni, pentru mine este absolut surprinzător cum poți să bagi într-o astfel de hipnoză milioane de oameni și să îi direcționezi spre ceva. Marketing-ul clasic nu are chiar acest nivel. Există și în marketing evangheliști de brand… dar nu poți să ajungi la acest nivel de hipnoză, deși avem exemple de brand-uri care folosesc asta”.
Apoi, a subliniat: „Studiind puțin fenomenul, este vorba de modul în care comunici și termenii folosiți. Vorbesc de termeni cu încărcătură spirituală / mistică: Divin, Esență, Suflet, Lumina interioară, Focul sacru, Duh, Chemare lăuntrică. Acești termeni evocă mister, profunzime și o misiune superioară, creând o legătură cu ceva sacru și universal. Sau termeni identitari / mitici: Neam, Străbuni, Rădăcini, Tradiție sacră, Țara profundă, Moștenire spirituală, Matcă…. cuvinte care construiesc un sentiment de apartenență, destin colectiv și legătură profundă cu istoria și cultura. Sau chiar termeni de reîntoarcere la natură / purificare: Puritate, Regenerare, Viață simplă, Pământ viu, Hrană curată, Natură sacră… cuvinte care trezesc dorința de autenticitate și siguranță prin reconectarea cu esențialul și natura”.
Cum au picat foarte mulți români în capcana hipnomarketingului suveranist
„Mai există și un limbaj de transă de genul: «Noi știm chiar dacă am uitat», «În tine există deja răspunsul», «Nu trebuie să crezi doar simte», «Totul începe cu o chemare tăcută». Aceste expresii folosesc sugestii subtile care evită comanda directă și creează o stare de deschidere și receptivitate. Iar cel expus nici măcar nu știe. Se identifică cu acest subconștient modificat. Pare că sunt propriile idei. Este puțin de speriat cum poți mobiliza la acest nivel. Subconștientul uman are o forță incredibilă”, a precizat Călin Coman.
După care a menţionat: „Și, bineînțeles, NU poți să schimbi aceste percepții folosind conștientul. De aceea, apare imposibilitatea de a reuși să schimbi o percepție a cuiva. Pentru că subconștientul bate conștientul. Nu poți șterge ceva înscris într-un nivel mai profund al minții, cu ceva de suprafață (ceea ce face conștientul). Degeaba aduci argumente logice, nu funcționează. Și, această imposibilitate se transformă în două reacții. Ură, furie sau râsete. Sigur ați observat cele două reacții în social media, care au corespondent și în sentimente”.
Cum au picat foarte mulți români în capcana hipnomarketingului suveranist
Cum schimbi ceva la nivelul subconștientului?
„Subconștientul funcționează prin repetiție, emoție, simboluri, povești – nu prin logică sau voință. Conștientul observă, acceptă și creează intenția. Subconștientul implementează prin emoție și repetare. Iar cei care vor ieși din această hipnoză (pentru că vor ieși… 100%… în unul din două moduri. Sau vor ieși în timp, dacă nu iese la alegeri ceea ce ei simt, sau dezamăgiți dacă iese la alegeri ceea ce ei simt)… deci, după ce vor ieși, recomand să fie mult mai sceptici și să nu lase în suflet și în subconștient să intre orice. Spre binele lor. Repet, am tot respectul pentru acești oameni… dar nu poți lăsa în tine, ceva sau pe cineva atât de invaziv. Iar legat de acest hipnomarketing, dacă s-ar putea folosi pentru schimbări personale, ar fi o schimbare uriașă în România. Și încă ceva. Tinerii au sunconștientul mai flexibil, mai ușor de rescris. Ei pot salva pe ceilalți. Postarea de mai sus este pur științifică. Nu vreau să se interpreteze”, a încheiat specialistul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

