Politic

Cu cât cresc pensiile / Ajutoare pentru vârstnici

Cu cât cresc pensiile

În sfârșit, cei de la PSD și PNL s-au înțeles în privința cuantumului cu care se vor mări pensiile de la 1 ianuarie 2023.

Coaliția aflată la guvernare a decis creșterea cu 12,5% a pensiilor. Punctul de pensie va fi de 1.784 de lei. Impactul bugetar se ridică la suma de 17,5 miliarde de lei, potrivit PRO TV.

De asemenea, se vor acorda ajutoare pentru vârstnicii cu pensii mici. Astfel, se vor da câte 1.000 de lei pentru cei cu pensii sub 1.500 de lei lunar. Câte 800 de lei vor lua cei cu pensii între 1.500 și 2.500 de lei. Câte 600 de lei vor primi cei cu pensii între 2.500 și 3000 de lei. Sprijinul va fi împărțit în două tranșe, pe parcursul anului viitor.

S-a stabilit și ca persoanele cu handicap să primească o indemnizație.

Totodată, de la 1 ianuarie 2023, alocațiile pentru copii vor fi indexate cu rata inflației.

Cătălin Drulă, președintele USR, a comentat pe această temă: „După luni de zile de alba-neagra cu pensiile românilor, minciuna PSD şi PNL s-a dovedit pe de-a întregul. Pensiile cresc cu doar 12,5%, deşi până la limita din PNRR se puteau creşte cu 27%. O creştere care nu acoperă nici măcar inflaţia de 15%. Bambilici şi umilire a părinţilor şi bunicilor noştri. PSD și PNL nu vor eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ba de la 1 ianuarie se mai adaugă pensii noi speciale, pentru primari”.

Cu cât cresc pensiile


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button