Cristian Macedonschi propune Protocolul anticorupţie – o ofertă către contracandidaţii săi la Primăria Braşov
Cristian Macedonschi, candidatul Forumului German pentru funcţia de Primar al Municipiului Braşov, propune concurenţilor săi la Primăria Braşov un protocol anticorupţie. Acest protocol vizează transparenţa, integritatea şi bunul simț al tuturor candidaţilor, fără de care, potrivit lui Macedonschi, nimic nu poate fi construit în orașul Brașov.
Macedonschi face un apel public către Primarul în funcţie, Gerge Scripcaru, să facă ceea ce ar face orice primar dintr-un stat civilizat: să se dea la o parte, în interesul comunităţii, existând suspiciune rezonabilă cu privire la activitatea sa. Totodată, acesta propune acest Angajament public tuturor candidaţilor la primăria municipiului Braşov ca un gest de normalitate. Indiferent de cine va câştiga alegerile din 5 iunie, braşovenii trebui să ştie că linia roşie a transparenţei, integrităţii şi bunului- simț în administrarea urbei nu va fi depăşită. Angajamentul către o administrație integră, transparentă și de bun-simț este următorul:
1. Toate cheltuielile Primăriei vor fi publice, deschise şi prezentate prietenos, pentru ca fiecare cetăţean să ştie pe ce se cheltuiesc taxele şi impozitele sale. Fiecare leu cheltuit va fi justificat.
2. Primarul va prezenta în fiecare an un raport de activitate, în care va pune accent pe realizarea promisiunilor electorale şi pe viitoare măsuri concrete pentru dezvoltarea oraşului. Cetăţenii trebuie să ştie în orice moment cum îţi face primarul datoria. Primarul va declanşa un referendum pentru rămânerea în funcţie atunci când va exista, dincolo de orice posibilitate de contestare, o petiţie pentru demiterea acestuia semnată de un număr de cetăţeni cel puțin egal cu al celor care l-au votat.
3. Primarul va avea consultări publice în fiecare cartier al oraşului de cel puțin două ori pe an. Dialogul cu cetăţenii este o sărbătoare a democraţiei și trebuie celebrată ca atare.
4. Niciun membru al familiei primarului, direct sau indirect, nu va avea contracte cu instituţii publice.
5. Toate întâlnirile Primarului în interesul comunităţii vor fi publice şi publicate pe website-ul primăriei.
6. Primarul nu va folosi în niciun fel resurse publice pentru activitatea politică.
7. Primăria nu va fi politizată: funcţiile publice vor fi ocupate doar pe criterii meritocratice, în urma unor concursuri în care cât mai mulţi profesionişti vor fi încurajați să candideze.
8. În fiecare an, un procent semnificativ din bugetul primăriei va fi alocat unor proiecte propuse şi votate de către cetățeni. Bugetarea participativă va deveni o realitate în următorii patru ani.
9. Primarul va folosi referendumul local cu responsabilitate de oricâte ori decizii fundamentale pentru comunitate sunt necesare. În toate situaţiile, vor exista consultări publice serioase asupra proiectelor primăriei.
11. Primarul va demisiona din funcţie dacă se începe urmărirea penală împotriva sa. Niciun funcţionar cu probleme penale nu va fi tolerat în primărie. În plus, dacă primarul este condamnat pentru corupţie în timpul mandatului, atunci va suporta personal costul alegerilor anticipate.
Conţinutul integral al acestui Protocol se regăseşte şi pe site-ul lui Cristian Macedonschi, www.cristianmacedonschi.ro.
Candidatul FDGR face apel la deschiderea şi onestitatea contracandidaţilor săi.
FDGR CUICE 231600073
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.