Politic

Circ în Consiliul Local Brașov în defavoarea brașovenilor care sperau la abonament RATBV gratuit

Astăzi, a fost circ de peste 10 ore în ședința de Consiliu Local Brașov în timpul căreia nu s-a putut ajunge la consens nici măcar în privința proiectului de hotărâre prin care urma ca seniorii cu venituri/pensie sub 3.000 de lei (n.r. nu doar cei cu venituri sub 2.100 de lei) să primească abonament RATBV gratuit. După o dispută politică, primarul Allen Coliban a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi.

Proiectul prevedea ca toate persoanele din municipiul Brașov cu vârsta minimă 60 de ani și venituri sub 3.000 de lei să beneficieze de gratuitate pe întreaga zonă metropolitană, rămânând valabile și celelalte facilități – pentru persoanele cu dizabilități, pentru veteranii de război, pentru asistenții personali etc.. „Pentru toate aceste categorii va exista această gratuitate, care este extinsă acum la nivelul metropolitan”, declara primarul Allen Coliban, ieri, cu o zi înainte de vot.

Astăzi, consilierii locali PSD au depus un amendament, solicitând gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru toți brașovenii cu venituri sub 3.000 de lei. Atât primarul Allen Coliban, cât și viceprimarul Flavia Boghiu au declarat că nu poate fi susținut financiar un astfel de proiect, în forma cerută de PSD. După o lungă dispută USR – PSD – PNL, primarul Allen Coliban a retras de pe ordinea de zi proiectul propus de el. Ședința continuă în același ton agresiv, după 11 ore de când a început. Aceasta poate fi urmărită mai jos:


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Treaba asta cu gratuitatile nu e chiar ceea ce pare. E o forma mascata de a subventiona RAT. Ca cineva trebuie sa plateasca si acele calatorii gratuite iar cei ce vor deconta vor fi brasovenii care platesc taxe si impozite… Citeşte mai mult »

Back to top button