Politic

Ce spune presa franceză despre alegerile regionale?

 

„Înfrângere pentru toți” sau „alegeri fără învingători”, acestea ar fi titlurile principale după cel de-al doilea tur al alegerilor regionale, care au fost pierdute de Frontul Național, de extremă dreaptă, în pofida unui nou scor record înregistrat.

„Ușurarea este mare în rândul alegătorilor moderați. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie, pentru că, reluând o expresie celebră, aceasta ar putea fi o «ușurare lașă»”, scrie La Croix, evocând formula istorică a lui Léon Blum, fost lider socialist înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a doua zi după acordul de la Munchen.

„Cu alte cuvinte, un risc imediat a fost evitat. Dar dacă nu se vor pune întrebări serioase cu privire la viitor, aceasta nu este decât o amânare”, adaugă ziarul catolic, care titrează „Înfrângere pentru toți”.

„Un scrutin fără învingători”, adaugă și La Voix du Nord, un mare cotidian regional. „Frontul Național a câștigat primul tur și l-a pierdut pe al doilea, dreapta nu a profitat de tradiționalul vot de sancțiune, iar Partidul Socialist și-a pierdut supremația regională”, mai constată acesta.

„Ieri, francezii și-au asumat responsabilitatea: au votat în masă”, constată La Parisiein, în timp ce publicația comunistă L’Humanité salută votul francezilor care au oferit o surpriză în al doilea tur de scrutin, potrivit Agerpres.

În opinia ziarului Les Echos, „mobilizarea puternică a făcut ca FN să eșueze”. „Respingerea inspirată de partidul lui Marine Le Pen rămâne majoritară în țară și îi face pe alegători să se mobilizeze atunci când riscul apare”, scrie cotidianul economic francez.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare