„Ce-i corect e greșit”, transmite Dragnea
„Îmi cer iertare miilor de români care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe baza aceluiași articol sovietic și alții sunt târâți pe la DNA și alte mii sau zeci de mii nici nu știu că au dosare. Îmi cer iertare că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal”, a cuvântat dl. Liviu Dragnea, după ce și-a mai revenit din șocul condamnării în completul de trei judecători de la Curtea Supremă. Cea mai bună reacție au avut-o sindicaliștii din penitenciare, care au venit cu cifre: pentru abuz în serviciu (infracțiune de care se plânge dl. Dragnea că e „sovietică”) se aflau în detenție, la 30 ianuarie 2018, „exact 73 de condamnați cu pedepse cu închisoarea între 2 și 5 ani. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu”. Iar legea asta a fost inițiată de Guvernul PSD, mai precis de ministrul Justiției, Tudorel Toader. În altă ordine de idei, înainte de a-și cere scuze infractorilor condamnați la închisoare, dl. Dragnea ar fi făcut mult mai bine să ceară iertare altor români. De pildă, acelor votanți ai PSD care au crezut că programul de guvernare chiar va fi aplicat „la virgulă”, cum le promitea. Sau acelor oameni ce reclamă, pe bună dreptate, că pentru PSDragnea drepturile infractorilor sunt mai importante decât drepturile victimelor. Sau bolnavilor siliți să înfrunte diabolicul sistem de Sănătate din România. Sau copiilor instituționalizați, de la gura cărora unii fură cu nerușinare. Sau contribuabililor care așteaptă ca Guvernul să construiască autostrăzi, școli, spitale… Sau acelor angajați cărora le-au scăzut salariile din cauza politicii fiscale a guvernului pe care îl manevrează. Sau românilor siliți să ia calea străinătății, în căutarea unui trai decent, pe care nu-l pot avea în România.
Mai departe, referitor la prioritatea zero a d-lui Dragnea, anume modificarea legilor justiției: „Maniera pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă în Parlament, s-a dovedit că a fost una greșită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea în proceduri normale, dezbateri și promulgare. Orice lege e atacată, retrimisă, doar-doar să nu se mai pună în practică, sa dea jos guvernul și să distruga PSD și majoritatea parlamentară”. Dincolo de faptul că dl. Dragnea este singurul care a dat jos două guverne, pe care tot dânsul le moșise, ce mesaj transmite liderul PSD? Unul fără echivoc: o abordare corectă e greșită! Și încă unul: că democrația, care presupune între altele că legile se fac în Parlament, e curată pierdere de vreme! Dl. Dragnea a mai reușit cu acest prilej o premieră mondială: este liderul unei Camere parlamentare care neagă, practic, rolul Parlamentului! Ce înseamnă lucrurile acesta dacă nu un atac la valorile și principiile democrației și o încercare de subminare a statului de drept?
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.