Politic

Bugetul Brașovului, în minus cu 10 milioane de euro în 2024 / Ce s-a întâmplat la CSM Corona, dar şi cu finanțarea proiectelor pe Ghidul Unic

Bugetul Brașovului, în minus cu 10 milioane de euro în 2024.

Primarul George Scripcaru a prezentat diverse audituri efectuate în instituţii subordonate Municipalităţii, desprinzându-se concluzia de mai sus.

La CSM Corona Braşov au fost descoperite mai multe nereguli, precizându-se că au fost angajate o serie de persoane pe partea sportivă, dar care nu aveau activitate sportivă – respectiv 29. Ori au fost înființate 17 posturi de manageri, mai mult decât ar fi avut nevoie instituția, șefi care au fost plătiți și cu mii de euro, potrivit auditului.

Se ştie, Corona Braşov a avut şi director, şi manager general sportiv (Alexandru Dedu, cu salariu lunar de 5.000 de euro, plus bonusuri, plecat la începutul acestui an), şi manager general pentru sporturi de vară, şi manager general pentru sporturi de iarnă, plus şefi de secţii.

Bugetul Brașovului, în minus cu 10 milioane de euro în 2024

„Nu discutăm aici de contractele de activitate sportivă care sunt în vigoare, care sunt valabile și care își vor duce activitatea sportivă în continuare, în așa fel încât să nu afectăm activitatea sportivă. Auditul a constatat acest lucru, mi s-a prezentat situația, mi s-au și făcut recomandări. Persoanele care au fost în situația asta (de mai sus – n.r.) nu vor mai face parte din structura acestui club. Adică nu vor mai fi plătite. Vom eficientiza activitatea printr-o nouă organigramă, care a fost aprobată de Consiliul Local, urmând a fi nominalizate persoanele. Adică ce făceam cu 15-19 persoane, așa-ziși manageri, vom face de fapt cu 3 persoane pe funcții de conducere, care vor coordona activitatea”, a declarat George Scripcaru, conform Radio România Braşov.

Bugetul Brașovului, în minus cu 10 milioane de euro în 2024

O altă problemă a fost sesizată pe partea de cofinanțare a proiectelor pe Ghidul Unic, respectiv sportive, culturale, sociale, de tineret. Astfel, s-a constatat că au fost făcute plăți pentru 85% din finanțările solicitate, dar au existat multe cazuri în care solicitanții nu au putut prezenta documente justificative pentru activitățile derulate. Cele mai mari probleme au fost la proiectele culturale.

Dan Ghiţă, viceprimarul Braşovului, a menţionat în acest sens, potrivit sursei citate: „Am avut 50 de proiecte și o sumă aprobată inițial de 5.700.000 de lei. 6 beneficiari din cei 50 au reușit să aducă hârtiile exact așa cum trebuia. Ceilalți 44 au fost obligați să aducă banii înapoi. Cea mai mare sumă pe care o avem de recuperat de la unul dintre cei care au depus proiecte – de la o entitate – este de 126.000 de lei. Adică vorbim de un proiect de 250.000 de lei, din care 126.000 de lei trebuie să-i recuperăm. Cea mai mică sumă pe care o avem de recuperat de la un alt beneficiar este de 1.500 de lei. Apoi, au mai fost 27 de proiecte înscrise initial pentru finanțare pe linie socială, educațională, mediu, tineret. Doar 18 au mai fost aplicate, iar din cele 3 milioane alocate pe întreg programul vor fi plătite doar jumătate”.

Municipalitatea va prezenta în curând un proiect de buget al Braşovului pentru 2025, luând în calcul și minusul de 10 milioane de euro constatat


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Român
2 ore în urmă

Hai sictir!

rsca
2 ore în urmă

E clar, dupa ce ca sunt rau intentionati astia sunt si habarnisti. Pai bai ghitucilor analfabeti, cum credeti voi ca merge treaba? Cu articole de 2 bani comandate tuturor vasalilor din presa locala?

Back to top button