Politic

Brașovencele din AFAFCI, prezente la Bruxelles alături de zeci de femei de succes din Europa

  • Grapini8_248674.jpg
  • grapini3_248671.jpg
  • grapini4_248672.jpg
  • grapini5_248673.jpg
  • Grapini7_248675.jpg
  • received_607724836236425_248679.JPEG
  • IMG-20180310-WA0023_248678.jpg
  • Grapini2_248670.jpg
  • IMG-20180309-WA0061_248677.jpg
 

„Femei de succes în Europa” a fost tema conferinței organizate de europarlamentarul Maria Grapini la Parlamentul European (PE), în perioada 7-8 Martie, la care au fost invitate să participe 40 de femei de afaceri din România, printre acestea și din Brașov.

Practic, evenimentul a ocazionat o întâlnire la Bruxelles între Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) din România, din care face parte și Asociația Femeilor de Afaceri și Conducătoare de Întreprinderi (AFAFCI) Brașov, și Asociația Tinerilor Antreprenori din UE.

În prima zi a evenimentului, invitatele Mariei Grapini au asistat la conferința tematică structurată pe două paneluri: „Istorii de succes ale femeilor antreprenor din UE”, respectiv „Tinere femei antreprenor de succes în UE”.

Astfel, au ținut prelegeri despre proiectele europene cu impact asupra societății în ansamblul ei ambasadorul României la Bruxelles Luminița Teodora Odobescu și reprezentanții comisarilor europeni Mariya Gabriel și Corina Crețu.

Maria Grapini a continuat acțiunile din PE cu simpozionul „Femeia Antreprenor”, organizat împreună cu Arthis – Casa de Cultura Belgo-Română. De această dată au fost abordate două teme complementare: femeia antreprenor în România, respectiv în UE – succesul în afaceri.

Directorul Arthis, Carmen Hopârtean, a prezentat proiectul „Diaspora Start-UP / ACASĂ – Antreprenoriat Creativ Adaptat Societății Actuale”, dedicat cetățenilor români care intenționează să se întoarcă în țară și să-și înceapă propria afacere. De asemenea, pe lângă poveștile de succes, motivante, prezentate de femei antreprenor, a fost dezbătută și tema, încă de actualitate în multe zone ale Europei, cu privire la discriminarea de gen în afaceri și politică.

Chiar de Ziua Femeii, în 8 martie, Maria Grapini și-a invitat oaspeții la Gala Premiilor de Excelență „Femeia Antreprenor”, eveniment în cadrul căruia au fost decernate Premiul de Excelență Maria Grapini, ediția 2018, pentru „O femeie antreprenor de succes”, respectiv Premiul de Excelență – Arthis, ediția 2018.

„A fost nevoie de multe săptămâni de lucru pentru a organiza un asemenea eveniment în Parlamentul European. După manifestarea din ianuarie, «Istoria comună a Balcanilor de vest – tradiție, cultură, religie – Viitor comun în Europa», de această dată am avut o conferinţă pe tema «Femei de succes în Europa», unde am avut invitate asociații ale femeilor de afaceri din România – membre ale CAFA şi Asociația Tinerilor Întreprinzatori din Europa. Ni s-a alăturat o delegație din Republica Moldova – cetățeni care trăiesc în Franța. Totodată, au luat parte la eveniment Ambasadoarea României la UE, Excelența Sa Luminiţa Odobescu şi Ambasadorul Republicii Coreea de Sud la UE. Dezbaterea a fost pragmatică, iar la final au fost şi propuneri concrete”, a declarat Maria Grapini.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button