Politic

BRAȘOV. Vom avea Târg de Crăciun? Cum și când va lua decizia primarul Allen Coliban

 

În Jurnalul Primarului, ajuns la episodul 7 (video), Allen Coliban a vorbit despre consultări publice, despre gunoi și mirosuri, despre sălile de sport și, din nou, despre Noul Spital, toate subiectele fiind la solicitarea brașovenilor, fie ei simpli cetățeni sau diferite entități.

Coliban a început prin a anunța că a dat gata teancurile de documente care îi așteptau semnătura (pe care le-a pozat într-o postare anterioară, dând asigurări că nu a semnat „ca primarul”), fiind uluit de volumul de hârtii pe care îl generază o primărie de dimensiunile celei din Brașov.

Foarte important: parte din feedback și din mesajele pe care le-ați trimis sunt  legate de nevoia unor consultări și de soluții pe care să le găsim împreună pentru Brașov. Un astfel de subiect este cel  legat de Târgul de Crăciun, pentru că foarte mulți expozanți și foarte mulți oameni interesați de aceste eveniment, Târgul de Crăciiun de la Brașov, mi-au scris ce facem, care vor fi deciziile, care va fi perspectiva în condițiile acestea de pandemie și în care, în țară, toate târgurile sunt închsie, sunt anulate. Vă anunț și pe voi, va exista comunicare și pe canalele oficiale ale Primăriei, miercurea viitoare, 11 noiembrie, de la ora 15, pentru o oră și jumătate, organizez o consultare publică cu toată lumea interesată, cu expozanții, cu clienții acestor târguri, să vedem ce soluții avem. Poate ne gândim la mutarea activităților în online, poate vor veni alte idei, toate acestea le vom discuta miercurea viitoare, de la ora 15”, a afirmat noul primar.

El a mai anunțat consultări cu reprezentanții sectorului HoReCa, marți, 10 noiembrie, de la ora 16, tot în online, dar până atunci, joi, 5 noiembrie, de la ora 14, va avea o discuție cu managerii școlilor și grădinițelor private din municipiul Brașov.

Primarul a vorbit și despre situația epidemiologică COVID-19 din municipiu, despre care discută periodic cu prefectul Cătălin Văsii, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov, și cu dr. Andrea Neculau, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov și a promis un raport actualizat pentru vineri.

Un subiect abordat pe larg, în urma unei discuții cu comisarul-șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, a fost cel al gunoiului și al mirosului ce poluează adeseori Brașovul, al depozitelor de deșeuri, care sunt aproape de umplere, drept care se impune extinderea acestora, dar și închiderea celor neconforme.

După ce a vorbit despre sălile de sport din municipiu, închise și ele odată cu școlile, fapt ce afectează și activitatea cluburilor, situație care ar putea fi rezolvată în curând, atât cu clarificări de la nivel central, cât și cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului, primarul a reluat, în detaliu, problema proiectului Noul Spital al Brașovului, pe care îl vrea la 1.500 de locuri, așa cum a fost inițiat, aproape dublu față de cel regional, propus de Ministerul Sănătății (detalii: Primarul Allen Coliban, referitor la Spitalul Regional: „Numărul de paturi și matematica din spatele acestui număr și care sunt spitalele pe care trebuie să le închidem la Brașov sunt subiectele pe care le consider prioritare” (VIDEO)).

De altfel, reprezentanții Asociației Noul Spital al Brașovului au fost invitați la o discuție vineri, la ora 13.30.

Primarul a mai anunțat că a avut o discuție cu viitorul viceprimar din partea PNL, Sebastian Rusu, despre pregătirea activității de deszăpezire în municipiu.

„Mulțumesc mult pentru că vă pasă de Brașov, pentru că trimiteți mesaje, pentru că ne atenționați și pentru că ne trageți de mânecă și vă garantez că tot ceea ce ține de comunicare, de prelucrarea mesajelor voastre, de găsirea de soluții va intra în alt ritm de săotămânile viitoare. Fiți grijulii, aveți grijă de cei dragi, multă sănătate vă doresc! În caz că ați uitat, sunt Allen Coliban, primarul vostru!”, a încheiat el.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button