Politic

BRAȘOV. Socrul lui Godină, dezvăluiri din „culisele” Primăriei

 

Socrul lui Godină, fostul criminalist Radu Dascălu (foto, stânga), actualmente consilier al primarului Brașovului, prezintă într-o postare pe Facebook cum arată o zi din activitatea actualei administrații municipale. Radu Dascălu (socrul polițistului Marian Godină), fost șef al Serviciului de Investigații Criminale Brașov, îl ajută pe Allen Coliban (foto, dreapta), la eficientizarea activității Poliției Locale.

„(Încă) o zi în Primăria Brașov.
Este trecut de ora 16,00. Discutam cu Allen Coliban despre un proiect de reformare a Poliției Locale. Mă uit la el și văd un om stors de vlagă. A avut o zi plină, cu dezbateri despre parcări, despre urbanism, despre deszăpezire…și multe întâlniri, videoconferințe, mail-uri… etc. Are fața pământie, ochii afundați în orbite și parcă barba i-a crescut necontrolat de dimineață, când arăta impecabil, până în acest moment al zilei.
În birou a intrat viceprimărița, Flavia Boghiu, cu o sacoșă de hârtie, din care ieșea un miros îmbietor. I-a adus o porție și lui Allen, iar ea a început deja să mănânce. Niciunul dintre ei nu mâncaseră nimic până la această oră. Era o masa simplă, livrată, probabil, de la un fast food. O salată în care se vedeau niște zdrențe de carne de pui și un coșuleț mic cu cartofi prăjiți. Mi-am adus aminte de vremurile de demult sau chiar mai recente, în care cârciumarii se înghesuiau să ofere mese copioase, aduse pe tăvi, delicat aranjate, de câte o suită de ospătari, pentru a mângâia armonios papilele gustative ale întâistătătorului urbei. Acum este altceva. M-am simțit ca într-o firmă oarecare, unde, la prânz, salariații comandă mâncarea ce este adusă cu bicicleta de un curier.
Am vrut să ies din birou, să-l las să mănânce liniștit, dar nu m-a lăsat. Am continuat discuția noastră, deși cartofii se răceau.
– Vrei să mănânci și tu! m-a intrebat.
– Nuuuu, am programul meu de masă, am mințit eu! Realitatea este că nici eu nu mâncasem, dar nu mi se părea potrivit să atentez la cartofii lui.
– Te deranjează dacă mănânc?
– Nici vorbă! Dar chiar cred că-i bine să te las să mănânci și continuăm discuția după.
Dar nu a fost așa. Discuția a continuat, cu argumente și contraargumente de tot felul, dar o afirmație repetată obsesiv de Allen, mi-a rămas intipărită bine în minte.

«Trebuie să depolitizăm aparatul Primăriei!»
Și așa este. Trebuie depolitizată administrația, iar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbăm pe ai lor, cu ai noștri. Până acum, Allen s-a ținut de cuvânt. Inclusiv consilierii personali nu sunt oameni politici, deși sunt convins că mulți dintre cei din USR, care au pus umărul din greu în campanie, și-ar fi dorit acest post și acum sunt, poate, frustrați. Dar nu, Allen a ales să respecte ce a promis, adică, principiul competenței profesionale. Întrarea, începând de astăzi, a pianistului Horia Mihail în echipa de consilieri, întărește afirmația mea.
Peste aproximativ o oră am plecat, dar ei, Allen și Flavia, au rămas în Primărie. În birouri îi aștepta câte un munte de documente ce trebuiau verificate și semnate.
E altceva, cu totul altceva. Chiar am văzut mugurii unei administrații curate, fără interese meschine, fără legături toxice cu infractori, fără promisiuni deșarte. O administrație pentru oameni, pentru brașoveni”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button