BRAŞOV. Şi şcolile au pretenţii de la bugetul local
Având în vedere că se apropie perioada pentru împărţirea banilor de la bugetul local, toate partidele cu reprezentanţi în Consiliul Local Braşov încearcă să identifice necesităţile comunităţii. Într-o primă fază, social-democraţii s-au orientat către zona de educaţie din municipiu.
În conferinţa de presă susţinută astăzi la sediul formaţiunii politice locale, Lucian Pătraşcu, liderul grupului PSD din Consiliul Local Braşov ne-a prezentat câteva din neajunsurile sistemului educaţional, din punct de vedere adminsitrativ.
El a declarat: „Este perioada în care se construieşte bugetul în cadrul Primăriei Braşov. Toţi consilierii locali PSD au discutat cu directorii de şcoli şi grădiniţe unde sunt arondaţi pentru a stabili care sunt priorităţile acestor unităţi şcolare. Este vorba de necesarul de investiţii care trebuie făcute pentru ca învăţământul în Braşov să se desfăşoare în cât mai bune condiţii în Braşov”.
Spre exemplu, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” a prezentat o listă cu 18 lucrări care ar trebui efectuate atât în sediul principal, cât şi în sediul secundar al şcolii. Vorbim de lucrări diverse, de la montare plase de protecţie la ferestrele sălii de sport, până la refacerea instalaţiei de canalizare la Corpul A şi continuarea înlocuirii reţelei electrice, cu înlocuirea unor corpuri de iluminat. Totalul investiţiilor este de circa 8,26 milioane de lei.
La Grădiniţa nr. 34 este nevoie de mansardarea construcţiei administrative, pentru că sunt înscrişi tot mai mulţi copii la acea unitate de învăţământ, dar şi zugrăveli, reparaţii.
Şcoala nr. 14 are nevoie de reparaţii şi izolare termică la toate cele trei corpuri de clădire.
Şcoala nr. 3 şi-a reabilitat sistemul termic, dar mozaicul a fost deteriorat în urma acestor lucrări, în întreaga clădire, care, de altfel, nu a mai fost reparată de la punerea în funcţiune, în 1963.
„Liceul de Artă are la rândul lui o situaţie aparte. Are două corpuri de clădire, Unul pe Bulevardul Valea Cetăţii, iar altul, pe strada Jepilor, unde a fost Şcoala nr. 4. În acest al doilea corp de clădire este găzduită, la parter şi o parte din Grădiniţa Martinică. Parterul este refăcut, tâmplăria a fost înlocuită, ceea ce nu s-a întâmplat şi cu restul clădirii. Dorim să prindem în programul de investiţii construcţia unui corp de clădire lângă corpul existent. Sunt investiţii necesare pentru învăţământul braşovean, sunt convins că şi colegii de la alte partide vor veni cu situaţii asemănătoare, pentru a fi prinse în buget”, a precizat Pătraşcu.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.