Politic

BRAŞOV. Se construieşte căminul pentru cazarea a 300 de elevi de la Şcoala Profesională Germană Kronstadt

 
Astăzi, în Comisia de Circulație a fost avizat proiectul pentru construirea căminului cazare elevi la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK).
 
„Am mai reușit să facem un pas, necesar, în ceea ce înseamnă construirea căminului pentru elevii de la SPGK. Ca și la celelalte investiții realizate în acest parteneriat – clădirea școlii, atelierele și sala de sport – Municipalitatea va face investiţia, iar dotarea va fi făcută de către partenerii din Asociaţia DWK Fit For Future, pe același principiu pe care l-am folosit și până acum: orice leu dat de primărie va fi dublat de partenerii privați. Sper să finalizăm cât mai repede această etapă, de pregătire a documentației, și să lansăm licitația pentru construirea căminului. Școala Profesională Kronstadt este prima în sistem dual din Brașov și a devenit model de bună practică în toată România. Mă bucur că a produs lucruri concrete, că reușește să le ofere elevilor o meserie, un loc de muncă și un punct de plecare în viață. Ca primar mă mândresc cu ea și doresc să multiplicăm cât mai mult acest exemplu”, a declarat primarul George Scripcaru.
 
Intenţia este ca această clădire să fie prevăzută cu subsol, parter şi nouă etaje (ultimul retras), care să permită cazarea a circa 300 de elevi. Desfăşurarea pe înălţime a clădirii, cu o suprafaţă construită la sol mică, a reieşit din dorinţa de a afecta cât mai puţin suprafaţa terenurilor de sport şi a spaţiilor verzi. Vor exista şi spaţii de cazare pentru profesori invitaţi, două săli multifuncţionale pentru studiu individual, întâlniri sau conferinţe.
 
La parter se asigură un spaţiu de alimentatie publică, cu sală de mese şi bucătărie în regim de catering. Sala se deschide spre un spaţiu verde, care poate găzdui şi alte activităţi comune ale elevilor. Astfel, parterul devine un spaţiu de socializare, care asigură crearea unei comunităţi unite în rândul elevilor.
Un punct esenţial urmărit este atingerea celor mai noi standarde de calitate şi eficienţă energetică, urmărind principiile proiectării sustenabile. Orientarea camerelor, iluminatul natural, faţada ventilată, panourile solare şi fotovoltaice, folosirea sistemelor eficiente energetic sunt doar câteva elemente care asigură calitatea locuirii şi costuri reduse de întreţinere pe toată durata de funcţionare a clădirii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button