Politic

BRAȘOV. Scripcaru despre administrarea… Bucureștiului, despre Firea și rablele care poluează

 

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că modul de administrare a Bucureștiului este unul prost gândit în prezent și că acesta are nevoie de o reorganizare strategică, potrivit celor de la Wall-Street.ro, care au vrut să afle care este părerea edilului din Brașov despre mersul lucrurilor în Primăria Generală a Capitalei.

Faptul că ai o primărie generală și șase primarii de sector e cel mai rău lucru. Nu poți să știi de unde începe o stradă, unde se termină și cine este responsabil pentru ea”, a spus Scripcaru.

De asemenea, primarul Brașovului este de părere că administrarea primăriei nu este ușor de gestionat, având în vedere dimensiunile Capitalei. George Scripcaru amintește și de situația controversată a veniturilor primăriei București, care împiedică omogenizarea proiectelor.

„Primăria București este ca un consiliu județean. Are niște sume de la bugetul de stat, prin niște cote de la Ministerul de Finanțe. Nu e posibil să fii primărie generală și să nu ai venituri proprii. Veniturile proprii să fie luate de sectoare, primăria generală să administreze niște domenii foarte generale, iar impactul negativ să fie tot în custodia primăriei generale”.

Scripcaru mai adaugă că „e și mai greu când ești primar general și ai primari de sector de culori politice diferite. De fapt, s-a demonstrat că fiind și de aceeași culoare, pot apărea conflicte”. În acest sens, conflictele sunt amplificate și de neînțelegerea legislației de la momentul prezent: „Dacă nu pricepem conexiunile astea, înseamnă că suntem inconștienți”.

Primarul Brașovului e de părere că reorganizarea Bucureștiului ar trebui să devină obiectiv principal pentru Consiliul Suprem de Apăare a Țării (CSAT). Dat fiind faptul că Bucureștiul reunește toate instituțiile importante ale statului, acesta este reprezentativ pentru întreagă țară.

„Nu doar Primăria Generală este vinovată de problemele Bucureștiului. Să dai vina pe cineva și tu să fii ministru, să stai în afara Bucureștiului, să vii cu mașina în București și după să pleci și să spui că în București e greu, mi se pare o ipocrizie”, a declarat George Scripcaru.

Edilul amintește și că oamenii nu înțeleg cui aparține responsabilitatea. De aici apar conflictele între cetățeni și instituții și prin urmare, se înmulțesc nemulțumirile locuitorilor.

„Nu e de vină primarul general al Bucureștiului sau cel de la Brașov că România de astăzi oferă posibilitatea intrării tuturor rablelor din Germania, rable pe care cei de acolo le interzic. Și în acest caz, este primarul vinovat că sunt noxe și poluare? Păi primarul ar trebui să interzică circulația, în acest sens. Drept urmare, care ar fi impactul și reacțiile?”.

George Scripcaru este de părere că toate aceste lucruri trebuie reglementate de un minister. Acesta adaugă și că se impune o autoeducare a poporului, o schimbare care să provină din partea locuitorilor. În plus, acesta consideră că e de admirat că primarul general este o femeie, pentru că este nevoie de mult curaj pentru administrarea unei asemenea instituții.

„Eu compătimesc autoritățile, deoarece Bucureștiul este cât o țară, e dificil de gestionat. Iar o țară nu poate fi administrată atât de ușor, unul hăis, iar altul cea”.

Reamintim că în iulie 2018, la Bucureşti a fost semnat memorandumul pentru înfiinţarea Axei de Creştere Braşov – Bucureşti – Constanţa (Axa BBC), iar în septemrie 2018, la Braşov, a fost semnat actul constitutiv al acestei structuri asociative. Documentul a fost semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi primarul Braşovului, George Scripcaru. Una dintre mizeze acestei asocieri este accesarea fondurilor europene, sărind peste veriga guvernamentală care întârzie mult lucrurile.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button