Politic

BRAȘOV-SĂCELE. Problema proprietăților (ne)întabulate, prezentată de primarul Virgil Popa

 

Unul dintre obiectivele majore ale actualei administraţii din municipiul Săcele a fost intabularea imobilelor. Potrivit primarului Virgil Popa, până acum au fost intabulate 1.785 de ha de pășune, din cele aproape 2.580 de ha ale municipiului. La cipitolul „păduri”, din 12.500 de ha, 6.000 sunt în curs de intabulare. Cât privește drumurile municipale, sursa citată a precizat că cele trei bulevarde (Braşovului, Libertătii şi George Moroianu), 15 străzi şi trei drumuri de exploatare, din zona agricolă, au fost deja trecute în cartea funciară.

Toate aceste date ne-au fost transmise ca urmare a faptului că mulți săceleni reproșează actualei administrații că „lucrurile se mișcă prea încet” cu privire la proprietăți. 

„Una din problemele grave cu care se confruntă oraşul nostru este cea a proprietătilor. Pot afirma cu tărie şi în cunostintă de cauză că în ultimii 25 de ani toţi cei care au condus administraţia săceleană nu au fost interesaţi de această problemă a proprietătilor oraşului. A trecut aproape un an şi jumătate de când municipiul Săcele are o nouă administraţie. În toată această perioadă, am pus mereu accentul pe ceea ce este de făcut în Săcele, pe proiectele pe care le am ca primar. Nu am făcut apel niciodată la #greaua moştenire# tocmai pentru a evidenţia faptul că pe mine, ca primar, mă interesează mai mult administraţia, decât discuţiile politicianiste. Anumite lucruri se cer totuşi spuse, tocmai pentru ca locuitorii municipiului Săcele să înţeleagă de ce anumite lucruri merg mult mai încet decât îşi doresc şi decât îmi doresc şi eu. În iunie 2016, când am preluat administraţia, Săcele nu avea întabulate pădurile, pășunile, străzile, drumurile de exploatare, marea majoritate a şcolilor şi nici măcar cartierele”, a declarat primarul Virgil Popa.

Edilul recunoaște că mai sunt multe de ordonat în oraș, scuzându-se astfel: „Mulţi dintre săceleni reprosează, pe bună dreptate, faptul că unitătile şcolare arată într-un anumit fel. Acest fapt este cauzat de aceeaşi problemă a întabulării, care a blocat şi blochează orice investiţie în acele imobile. Pană la această oră au fost înscrise în cartea funciară 7 imobile care aparţin unitătilor şcolare. În privinţa Şcolii nr. 4 au fost realizate lucrările necesare întabulării, dar din cauza unor probleme de proprietate a terenului, dosarul este pe rol în instanţă, urmând ca lucrările să fie definitivate după sentinţă judecătorească referitoare la teren”.  

Un alt motiv de nemulțumire în rândul săcelenilor este legat de cartierele de blocuri.

„În 25 de ani, nimănui se pare nu i-a păsat de modul în care locuiesc săcelenii. Acest lucru este obligatoriu să se schimbe şi primul pas este cel al realizării actelor pentru aceste zone. Astfel, de anul trecut au demarat lucrările de cadastru şi de întabulare pentru anumite imobile din cartierele Movilă şi Ştefan cel Mare, cu termen de finalizare în anul 2018. Tot anul viitor vor începe aceste lucrări şi în cartierul Electroprecizia. Fără aceste lucrări, administraţia nu poate declanşa investiţii majore în aceste zone”, a precizat primarul săcelean. 

Chiar dacă a spus că nu dă vina pe „greaua moștenire”, Virgil Popa face reproșuri la adresa fostelor administrații: „Din nefericire, din cauza nepăsării unora, Săcelele a #pierdut trenul# fondurilor europene. Au fost ani în care se puteau face multe (şi e de ajuns să ne uităm peste gard la vecinul Braşov) dar se pare că nu s-a dorit sau nu s-a ştiut să se facă. Acest lucru nu trebuie insă să ne demoralizeze, ci dimpotrivă, să ne determine în bine să facem împreună mai mult pentru oraşul nostru”.   


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button