Politic

BRAȘOV. S-au inflamat spiritele după controlul de la Bistro de l’Arte! „Război” politic?!

 

S-au inflamat spiritele după ce, săptămâna trecută, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, a anunțat oprirea activității restaurantului Bistro de l’Arte, după ce, în luna decembrie a anului trecut, ar fi fost găsite zeci de kilograme de produse expirate în unitatea respectivă, iar reprezentanții unității nu ar fi cooperat pentru remedirea problemelor (VEZI ȘI: BRAȘOV. Activitate oprită de Protecția Consumatorilor la un restaurant din centru, verificat în decembrie 2020 – Galerie FOTO).

„Procedura legală a fost cea de invitare la sediul nostru și nu a venit, trimitere prin poștă cu confirmare de primire și nu a dorit să o primească și abia apoi putem să afișăm”, ne-a explicat Sorin Susanu, în ziua în care a fost afișată decizia de oprire a activității.

Încă de săptămâna trecută, unul dintre asociații din cadrul restaurantului, Marian Tița, a declarat că este vorba despre un abuz și că vor contesta decizia Protecției Consumatorilor.

Între timp, scandalul a luat amploare pe rețelele de socializare, unde fiecare parte a detaliat punctul său de vedere, iar acuzațiile au căpătat tentă politică.

Șeful CRPC Brașov a detaliat pe contul său de Facebook modul în care ar fi decurs controalele la Bistro de l’Arte – vezi AICI, așa cum a făcut și managerul restaurantului, Oana Irina Coantă – vezi AICI.

Dat fiind faptul că s-a ajuns la acuzații referitoare la politicieni USR, a reacționat și Tudor Benga, deputat USR de Brașov – VEZI AICI.

Redăm o parte din explicațiile managerului restaurantului:

Ce gresisem.
Pe Gn-uri nu era trecută data expirării, ci data producției (în dreptul rubricii DATĂ PRODUCȚIE). Legea zice că mâncarea gătită are termen de valabilitate 24 de ore.
Dânșii au stabilit că data producției era data expirării. Fără echivoc.
Deci, piureul – puiul etc gătite pe 20 decembrie la ora 18:00 (de exemplu) și care expirau pe 21 decembrie, au fost considerate expirate.
Nu era nici urmă de carne crudă în bucătarie, noi gătim ce cumpărăm.
Cârnații mult prezentați erau cei pentru personal – scria pe etichetă – și o bucată de trei degete era albită – nu mucegăită – cum se mai albesc mezelurile și brânzeturile în contact cu aerul.
Au mai fost considerate expirate uleiul de pătrunjel, carne la borcan – carne conservată în grăsime, gemurile făcute astă toamnă, untul sărat – vedeți detalii în poză, este toată lista scrisă de ei.
Au socotit 35 de kilograme cântărite cu tot cu gn-uri.
Un Gn are 500 de grame.
Am recalculat noi, din cele 35 de kilograme presupuse aveam, de fapt, exact 7.
Mbun.
~~~
S’a scris proces verbal, am fost rugată să distrug mâncarea în discuție și să duc dovada a doua zi.
Am rugat să îmi lase mai multe zile pentru că nu reușesc așa repede.
S’a stabilit că mă duc pe 28 decembrie.
Am distrus produsele stabilite, am fost pe 28 decembrie la ei.
Nu era nimeni, era închis.
Am fost cu o prietenă, deci am măcar un martor.
Ei spun că nu apar pe camerele de luat vederi, așa o fi.
Am plecat.
~~~
Am greșit iar pentru că nu am trimis pe mail actele sau măcar să fi sunat la ei.
Am uitat. Sărbători, pandemie, panici, salarii etc. Am uitat, am greșit.
Am trimis dovada, culmea coincidenței, în 3 februarie la ora 8 și ceva. Mă gândeam că dacă tot am făcut o prostie să nu o mai lungesc.
~~~
Pe 3 februarie, tot la 14:00, inspectorii au revenit.
Cu presa, camere, reporteri”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare