Politic

BRAȘOV. Respingeri pe bandă rulantă de candidaturi la Consiliul Județean: PRM, PNȚ-CD, PER, PPU (SL)

 

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană 8 (BEJ) Brașov a publicat astăzi 11 hotărâri privind candidaturi depuse de diferite partide pentru Consiliul Județean Brașov, atât la lista de consilieri, cât și la președinția forului deliberativ județean. 10 dintre ele sunt de respingere, din cauza neîntrunirii numărului minim de semnături valabile, stabilit la 2.596.

Este vorba despre listele de consilieri depuse de Partidul România Mare (PRM), Partidul Ecologist din România (PER), Partidul Verde (înființat și condus la nivel național de actorul și omul de televiziune Florin Călinescu), Partidul Neamul Românesc, Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal).

De asemenea, au fost respinse candidaturile la funcția de președinte al Consiliului Județean depuse de Vasea Carchelan pentru PRM, Ion Sorici pentru PER, Remus Gabriel Rădoiu pentru PPU (SL), Raimond Chira-Adam pentru Partidul Verde și Aristotel Adrian Căncescu pentru ALDE (detalii: Update BRAȘOV. Căncescu, victorie parțială. I-au lipsit 60 de semnături valabile în cursa spre șefia CJ).

Și PNȚ-CD a ratat șansa de a avea candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov, hotărârea BEJ fiind emisă miercuri. Ţărăniştii braşoveni au depus la BEJ 2.714 semnături. Dar 153 de semnături nu sunt valabile, astfel că au rămas cu 2.561 de semnături valide, mai puţine cu 35 decât pragul legal.

Hotărârile Biroului Electoral Judeţean sunt însoțite de detaliile privind inadvertențele: semnături identice, lipsă semnături, lipsă adresă sau ilizibilă, lipsă cetățenie, lipsă CNP, lipsă date carte de identitate, minori la data semnării, lipsă nume candidat (practic, tabele cu semnături „în alb”) etc.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button