Politic

BRAȘOV. Răzvan Popa, raport de activitate după un an de mandat ca eurodeputat

 

De la preluarea mandatului, cu un an în urmă, Răzvan Popa a inițiat și propus spre finanțare Comisiei Europene 21 de proiecte pilot, construite în jurul unor soluții gândite pentru probleme așa cum sunt cele de mediu, care afectează administrațiile și comunitățile locale.

În conferinţa de presă susţinută ieri la Braşov, el a spus că multe dintre aceste proiecte au obținut calificativele pentru a intra în procesul legislativ și pentru a obține finanțare din bugetul european. Este vorba în special de proiecte a căror implementare va ajuta Întreprinderile Mici și Mijlocii sau administrațiile locale.

Totodată, Răzvan Popa a fost desemnat raportor pentru mai multe dosare, atât în cadrul Comisiei, cât și al grupului politic european S&D.

În același timp, eurodeputatul PSD a propus 382 de amendamente la proiectele discutate în Parlamentul European și a adresat 24 de interpelări membrilor Comisiei Europene, pe subiecte de interes în primul rand pentru România.

De asemenea, Răzvan Popa a avut 15 intervenții directe în plenul Parlamentului European, pentru a apăra obiective ale României, așa cum este aderarea la Spațiul Schengen, obținerea de către țara noastră a statutului de gazdă pentru instituții europene sau protejarea situației românilor din străinătate. În repetate rânduri, Răzvan Popa a răspuns atacurilor la adresa României.

Eurodeputatul PSD a avut inițiative și în ceea ce privește situația românilor de peste granițe, solicitând, de exemplu, în mod direct cancelarului Austriei și Legislativului austriac revizuirea intenției de a scădea alocațiile pentru copiii cetățenilor europeni care muncesc pe teritoriul austriac.

O altă zonă de atenție deosebită a eurodeputatului PSD a vizat inițiativele Comisiei Europene în zona Politicii de Coeziune. În calitate de membru al Comisiei pentru Bugete, Răzvan Popa a solicitat în mai multe rânduri ca aceasta să rămână bine finanțată și orientată către statele care trebuie să reducă decalajele economice și sociale, așa cum este și România.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul social-democrat a propus amendamente prin care a cerut creșterea protecției la revenirea în câmpul muncii pentru cei aflați în concediu parental, sau consolidarea legislației menite să asigure o calitate cât mai ridicată a tehnologiilor utilizate în sistemul medical, în țările UE.

Răzvan Popa este membru al Comisiei pentru Bugete, dar și membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Comisia pentru afaceri juridice, Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale. De asemenea, Răzvan Popa face parte din Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE și Delegația pentru relațiile cu Canada.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare