Politic

BRAŞOV. Primarul George Scripcaru solicită transformarea a 1.000 de hectare de pădure din jurul Brașovului în pădure-parc

 

Primarul George Scripcaru solicită Regiei Pădurilor Kronstadt transformarea a 1.000 de hectare de pădure din jurul Brașovului în pădure-parc, informează Primăria Braşov.

Propunerea a fost transmisă instituţiei în cadrul proiectului „Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”.

„Astăzi, în urma discuțiilor pe care le-am avut în ultima perioadă cu specialiști din domeniu, dar și cu simpli cetățeni, am luat decizia de a solicita Regiei Pădurilor Kronstadt implementarea unui proiect de transformare a pădurilor din jurul Brașovului și ale Poienii Brașov în păduri-parc. După evaluările noastre este vorba de aproximativ 1.000 de hectare, aflate în proprietatea municipiului Brașov, care înconjoară orașul și care se învecinează cu cele două rezervații naturale, Tâmpa și Postăvarul. În felul acesta vom putea asigura, brașovenilor și turiștilor, posibilitatea de a se bucura de natura și frumusețea pe care orașul nostru o are de oferit”, a declarat primarul George Scripcaru.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt RA, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea” Brașov, implementează proiectul „Monitorizarea stării ecosistemelor forestiere și valorificarea potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane și periurbane administrate de RPLP Kronstadt RA”.

Proiectul, în valoare totală de 1.271.621 lei, este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Scopul principal al acestuia îl reprezintă identificarea și punerea în valoare a potențialului pădurilor din Brașov și împrejurimi, precum și evaluarea biodiversității acestora.

În cadrul proiectului urmează a fi derulate, pe lângă o serie de activități de cercetare, și activități privind identificarea și descrierea zonelor cu potențial recreativ și cultural, cuantificarea valorii pădurilor cu impact social însemnat, identificarea, descrierea și promovarea unor elemente ale patrimoniului imaterial (legende, mituri, povestiri etc.) în relație directă cu zonele forestiere din vecinătatea Brașovului, descrierea și evaluarea unor măsuri de dezvoltare a zonelor cu rol recreativ, cultural și istoric, precum și a infrastructurii cu rol recreativ din pădurile din Brașov și împrejurimi, monitorizarea gradului de utilizare a infrastructurii recreative.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button