Politic

BRAŞOV. Primarul George Scripcaru propune cofinanţarea procedurilor de fertilizare „in vitro”

  • primul-zambet.jpg
 

Anunţul a fost făcut astăzi chiar de primarul George Scripcaru, după conferinţa de presă susţinută de conducerea Maternităţii Braşov, alături de Asociaţia Salvaţi Copiii şi o companie de retail, cu ocazia lansării campaniei „Primul zâmbet”, în beneficiul nou-născuţilor. 

Astfel, în luna decembrie, primarul va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre privind sprijinirea cuplurilor hipofertile din municipiul Braşov printr-un program de cofinanţare a procedurilor de fertilizare „in vitro“.

„În ultima perioadă am avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei S.O.S. Infertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar din diferite motive medicale, nu reuşesc acest lucru. Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi (în valoare de 1.500 de lei – n.r.), şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare «in vitro» pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019. Cred că este foarte important un astfel de proiect, pentru că îi vizează pe cei care îşi doresc foarte mult să devină părinţi, nu pot, şi, poate, resursele financiare nici nu le permit să investească în tratamentele necesare. În zilele următoare voi avea o serie de discuţii cu specialiştii din domeniu, pentru a putea detalia acest program”, a declarat Scripcaru.

Aşadar, beneficiarii proiectului vor fi cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată medical.

Conform estimărilor făcute în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Braşov până în 2030, rata natalităţii în oraş va fi în continuă scădere. Analiza pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) arată că numărul de naşteri a scăzut cu aproape 12%.

Analizând situația natalității la nivelul municipiului Brașov s-a constatat că numărul copiilor născuți vii, ai căror părinți au domiciliul pe raza municipiului și care au solicitat acordarea unor beneficii/prestații sociale (constând în acordarea indemnizației pentru creșterea copilului și a alocației de stat pentru copii), a scăzut, în sensul că pe raza municipiului, în ultimii trei ani, s-au înregistrat, în anul 2015, 2.205 nou născuți cu părinţi din Braşov, dintr-un total de 6.156 de naşteri, anul următor s-au născut 2.121 de copii cu părinţi din Braşov, dintr-un total de 6.350 de naşteri, iar anul trecut, numărul nou născuţilor cu părinţi din Braşov a scăzut la 1.969, dintr-un total de 6.350 de naşteri.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button