Politic

BRAȘOV. Primăria a cumpărat 12 senzori pentru măsurarea calității aerului / În ce zone din oraș ați vrea să fie montați?!

 

Primăria Brașov a achiziționat 12 senzori pentru măsurarea calității aerului, iar de săptămâna viitoare speră să demareze montarea acestor echipamente. 

Prețul a fost de 77.622 de lei + TVA.

„Municipalitatea le propune brașovenilor ca în următoarele zile să transmită propuneri de locații care să fie monitorizate cu ajutorul acestor sisteme, pe lângă cele unde au existat, de-a lungul timpului, sesizări legate de calitatea aerului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Le-am cerut colegilor care se ocupă de instalarea acestor senzori ca, pe lângă zonele unde de-a lungul timpului au fost sesizări sau unde există sisteme de monitorizare a calității aerului, să îi întrebăm și pe brașoveni unde consideră necesar a instala acești senzori. În această etapă, am achiziționat 12 senzori, dar proiectul va fi extins, astfel încât să avem o monitorizare corectă și în timp real asupra calității aerului din orașul nostru. Informațiile culese vor fi transmise și la Agenția de Mediu și la Garda de Mediu și le vom publica și pe site-ul primăriei”, a declarat primarul George Scripcaru.

În această prima etapă, Primăria Brașov a achiziționat trei tipuri de senzori, împreună cu accesoriile necesare punerii în funcțiune și alimentării electrice a lor, precum și aplicațiile software necesare integrării în sistemele informatice existente la nivelul primăriei. Acești senzori vor vor fi montați pe stâlpii de iluminat.

Tipul 1 de senzori, uRAD Monitor, model A3, 5 bucăți, permite măsurarea parametrilor ca: temperatură, umiditate, presiune atmosferică, compuși volatili, particule în suspensie PM 2,5, CO2, formaldehidă.

Tipul 2 de senzori, uRAD Monitor model Smoggie PM, 5 bucăți, permite măsurarea parametrilor ca: temperatură, umiditate, presiune atmosferică, particule în suspensie PMl0, PM 2,5 si PM l.

Tipul 3 de senzori, uRAD Monitor Industrial, 2 bucăți, permite măsurarea parametrilor ca: temperatură, umiditate, presiune atmosferică, particule în suspensie PM1, PM2,5, PM10, O3, NO2, SO2, CO.

Aplicația instalată în cloud va da posibilitatea urmăririi în timp real a citirilor tuturor senzorilor, de asemenea permite afișarea de grafice și alerte cu privire la depășirea pragurilor pentru diverși parametri măsurați.

„Parametrii măsurați vor fi analizați în cadrul laboratorului urban înființat de municipalitate la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri, laborator în care se vor testa diverse tehnologii inovative, senzori de mediu, stații meteo, în vederea replicării la nivelul întregului municipiu a tehnologiilor care vor fi considerate bune practici și care se vor preta pentru a fi extinse pe întreg teritoriul municipiului (…). Noi am demarat o procedură de consultare cu factorii interesați și cu populația privind locul de amplasare a acestor senzori. Am analizat mai multe potențiale locații, vom transmite informări către Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului, și totodată așteptăm, pe adresa contact@brasovcity.ro, propunerile din partea cetățenilor. Așteptăm cu interes aceste propuneri și sperăm ca săptămâna viitoare să trecem la instalarea senzorilor pe domeniul public al municipiului Brașov”, a declarat Gabriela Vlad, directorul Direcției Tehnologii Informaționale și Servicii Electronice din cadrul Primăriei Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button