Politic

BRAȘOV. Pregătiri pentru ridicarea mașinilor staționate sau oprite neregulamentar

  • oprire.jpg
 

Anunțul de concesionare privind „Delegarea gestiunii prin concesionarea activităţilor de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe raza teritorială a UAT Municipiul Braşov” (ca cele suprinse astăzi de noi pe strada Dimitrie Cantemir) a fost publicat astăzi pe site-ul de licitații. Contractul se va încheia pe o durată de cinci ani.

„Sper să finalizăm cât mai repede această procedură, iar activitatea să înceapă în cel mai scurt timp, ca să nu ne mai confruntăm cu situaţii în care unii confundă intersecţiile sau trecerile de pietoni cu parcările. Odată cu semnarea contractului, cei care vor parca în alte locuri decât cele special amenajate vor trebui să scoată din buzunar minim 500 de lei, mai ales că un criteriu în alegerea câştigătorului este timpul de intervenţie. În acest fel sper ca, în foarte scurt timp, şoferii să respecte aceste reguli, dar în primul rând să îi respecte pe ceilalţi şoferi şi pe pietoni”, a spus viceprimarul Laszlo Barabas.

Prin HCL nr. 479/2017, art. 4, au fost aproibate și tarifele. Pentru ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă, cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone – 300 de lei, iar peste 3,5 tone – 370 de lei. Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone – 150 de lei, iar peste 3,5 tone – 200 de lei. Tariful zilnic de depozitare va fi 50 de lei.  

Ofertele vor fi depuse până cel târziu în 2 martie 2018, iar licitaţia va fi deschisă.

La evaluarea ofertelor se va ține cont în mare parte de preţul ofertei, fiind acordate până la 80 de puncte, pentru că, dacă redevenţa este mai mare,  veniturile realizate de municipalitate sunt mai mari, după cum motivează autoritățile locale. Timpul de intervenţie acceptat este de maxim 30 de minute, dar punctajul creşte în funcţie de reducerea timpului. 

În caietul de sarcini sunt notate obligațiile concesionarului. Astfel, înainte de ridicare este necesară fotografierea vehiculelor, inclusiv a bunurilor aflate, la vedere, în interior, care să înregistreze şi să redea data şi ora efectuării operaţiunii de ridicare. Ridicarea și transportarea se vor face cu mijloace speciale a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentarpe raza urbei noastre. Totodată, trebuie asigurată depozitarea şi paza vehiculelor. 

Autoutilitarele specializate ale firmei câștigătoare trebuie să fie dotate conform indicațiilor specificate în caietul de sarcini. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button