Politic

BRAȘOV. PMP cere demiterea/demisia viceprimarului Flavia Boghiu

 

Nu doar viceprimarul liberal Sebastian Rusu a criticat gestul celuilalt viceprimar al Braşovului, Flavia Boghiu (USR PLUS), care a solicitat în şedinţa de plen a Consiliului Local, de luni, 4 octombrie, ca două persoane să părăsească şedinţa de plen a Consiliului Local, deși era vorba despre jurnalişti, singurii prezenţi în sală (ședința era transmisă live), pentru a consemna (detalii: „ABUZURILE din Primăria Brașov continuă!” – o nouă REACȚIE a viceprimarului Sebastian Rusu…).

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Braşov solicită chiar demiterea sau demisia viceprimarului Flavia Boghiu, pe care o acuză de „încălcarea dreptului cetăţenilor la informaţii de interes public”.
„Doamna viceprimar a încălcat, în ultima şedinţă a Consiliului Local, dreptul cetăţenilor la informaţii de interes public, după ce le-a cerut jurnaliştilor prezenţi în sala de şedinţă să plece, pe motiv că nu ar fi nici consilieri locali, nici angajaţi ai Primăriei”, se arată în comunicatul celor de la PMP, care îi prezintă „doamnei vice” textul legii „care permite oricui accesul la ședințele legislativului local, întotdeauna publice și niciodată secrete. Este vorba despre LEGEA nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public” (articolul 1 și articolul 2 – nota red.). „Doamna viceprimar Boghiu consideră că Regulamentul Consiliului Local, care spune că la şedinţe pot lua cuvântul «prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean sau reprezentanţii acestuia, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului (…)» este mai presus de lege. Din fericire, tentativa de instaurare a dictaturii în Consiliul Local a fost stopată de secretara municipiului Braşov, Adriana Trandafir, care a explicat regulamentul pe înţelesul viceprimăriţei, adică jurnaliştii nu ar putea lua cuvântul decât după ce ar fi cerut acest lucru în scris, dar pot asista la şedinţă, aşa cum s-a putut dintotdeauna. Partidul Mişcarea Populară Braşov consideră că Braşovul se află pe un traseu periculos cu actuala conducere de la vârful Primăriei. Transparența promisă nu există, investițiile promise nu sunt nici măcar în faza de proiect, curățenia este compromisă, siguranța cetățeanului este de domeniul trecutului, iar imaginea orașului, în ansamblul ei, este din ce în ce mai afectată”, se arată comunicatul de presă al PMP Braşov.

„Partidul Mișcarea Populară se solidarizează cu presa și cetățenii Brașovului și solicită respectarea tuturor legilor care apără și protejează cetățeanul, în slujba căruia ar trebui să se afle atât primarul Coliban, cât și doamna viceprimar Boghiu”, mai afirmă popularii brașoveni în final.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare