Politic

BRAŞOV. Ploile abundente au stricat şi mai mult acoperişul Palatului Administrativ

 

Condiţiile meteohidrologice nefavorabile din ultima perioadă au afectat şi acoperişul Palatului Administrativ Braşov

În data de 19 iulie a fost emis Ordinul Prefectului nr. 601 pentru evaluarea pagubelor la acoperişul Palatului Adminsitrativ Braşov, grav afectat în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

Comisia constituită în baza acestui act – formată din reprezentanţi ai Prefecturii Braşov, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” Braşov, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii, ai Consiliului Judeţean Braşov şi ai Curţii de Apel Braşov – a făcut o verificare a zonelor afectate ale clădirii, în podul imobilului, precum şi la etajul superior. La lucrările comisiei a participat şi un arhitect din Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov.

Astfel, s-au constatat mai multe pagube în urma precipitaţiilor însemnate cantitativ din perioada 28 iunie – 2 iulie 2018.

În procesul-verbal de constatare s-au notat: infiltraţii apă pluvială, deteriorare a unor elemente structurale ale şarpantei, dislocarea unor elemente ale învelitorii cu ţiglă ceramică, cedare cupolă în zona centrală, deteriorarea unor elemente de tinichigerie, infiltraţii în săli de şedinţă şi birouri în zona în care-şi desfăşoară activitatea Curtea de Apel, desprinderi parţiale de tencuială de pe tavan, afectarea pereţilor, descompletări sau desprinderi ale cornişelor.

Potrivit constatărilor comisiei s-a ajuns la concluzia că lipsa elementului structural al şarpantei poate duce la alte cedări şi prăbuşiri ale elementelor structurale.   

La un calcul estimativ, pagubele constatate reprezintă aproximativ 3% din valoarea de inventar a ansamblului construit (valoare obiectiv 500.000 de lei) aflat în administrarea Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov. De menţionat este că acoperişul se întinde pe circa 3.200 mp.

Costul total al lucrărilor de refacere/reparaţie ale ansamblului se va stabili printr-un proiect tehnic detaliat, întocmit în baza unei expertize tehnice pentru cerinţele fundamentale aplicabile: rezistenţă mecanică şi stabilitate, securitate la incendiu, siguranţă şi accesibilitate în exploatare.

De menţionat este că, la data verificării, nu s-au identificat degradări la structura de rezistenţă a clădirii.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button