Politic

BRAȘOV. Piața Sfatului se umple de cărți datorită Târgului Gaudeamus. Poți cumpăra, dar și dona!

  • gaudeamus_4.jpg
 

Cea de a doua ediție a Târgului Gaudeamus Brașov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, se va deschide astăzi, în Piața Sfatului. Evenimentul cu numărul 115 în seria celor mai îndrăgite târguri de carte din țară, organizate de Radio România de peste un sfert de secol, va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, în premieră în inima orașului.

Președintele de onoare al ediției va fi domnul Adrian Lesenciuc, președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov. 

Deschiderea oficială a ediției va avea loc astăzi, la ora 13.00, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 și 21.00. Accesul publicului este liber.

„Începutul de septembrie și de nou an școlar este o perioadă bună pentru un astfel de eveniment, și Târgul de carte Gaudeamus vine după alte evenimente culturale care au ținut ocupată Piața Sfatului. Acum ea este ocupată de Gaudeamus, mă bucur că Radio România Actualități a reușit și în acest an să organizeze acest eveniment, le mulțumesc și sper că vor avea succes, iar participanții la târg, fie ei editori de carte, fie ei public din Brașov sau venit din alte părți, să își satisfacă așteptările. Noi am fost alături de organizatori încă de la prima ediție, i-am ajutat cu tot ceea ce au avut nevoie din punct de vedere procedural și logistic și cred că Brașovul are nevoie de evenimente culturale de acest gen“, a declarat primarul George Scripcaru.

„Noutățile ediției se regăsesc în primul rând la standuri; la fiecare dintre edițiile Gaudeamus Radio România, participanții aduc tot ce au mai nou în materie de apariții editoriale. Este un eveniment care reunește cartea de vacanță și divertisment, pentru cei care vor să prelungească această stare, dar și multă carte petnru elevi și studenți, având în vedere că îndată începe un nou an școlar. La Brașov este a doua ediție, evenimentul a crescut foarte mult față de prima ediție și sper ca această creștere să se confirme și în participarea publicului și în vânzarea de carte”, a declarat Connie Chifor, coordonatorul festivalului.

La această ediție a târgului de carte vor fi peste 40 de dintre cele mai prestigioase edituri din România, agenţii de difuzare de carte în limbile română și engleză, producători și importatori de jocuri educaționale pentru toate vârstele, distribuitori de muzică. Evenimentul se desfășoară pe o suprafaţă cu peste 450 mp de standuri. La tombola Gaudeamus care se va organiza la această ediție vor fi oferite circa 50 de premii, adresate vizitatorilor care achiziționează cărți de la târg și derulată pe baza buletinelor de vot al publicului. Cei mai norocoși dintre cititori vor avea ocazia să câștige numeroase premii extrem de atractive.

Pe tot parcursul târgului, se va derula campania „Cărţile se întorc acasă”, proiect inițiat de Radio România, care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, va fi oferit unei biblioteci publice, subfinanţate la
capitolul achiziţii.

Premiile Târgului Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2019 vor fi decernate duminică, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, astfel:

 Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului

 Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului

 Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare a târgului.
Târgul Gaudeamus Brașov este una dintre cele mai recente componente ale programului Gaudeamus Radio România, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de postul public de radiodifuziune cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale. Principalele componente ale programului sunt: Târgul
GAUDEAMUS Radio România (25 de ediţii) și Caravana GAUDEAMUS Radio România (Cluj-Napoca – 20 de ediţii, Craiova – 18 ediţii, Timișoara – 11 ediții, Litoral – 11 ediţii, Oradea – 6 ediţii, Brașov – două ediții).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button