BRAŞOV. Parcare subterană pe mai multe niveluri în faţa Gării
Municipalitatea pregăteşte documentația necesară pentru achiziția întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru construirea unei parcări subterane în zona Gării.
Potrivit specialiştilor din Primăria Braşov, acest proiect va fi corelat cu cel al terminalului care va fi depus pentru finanțare pe Programul Operaţional Regional. Aceştia susţin că va fi prima parcare subnterană care va permite accesul mașinilor cu GPL, cu stații de încărcare mașini electrice. Plata se va face la case automate, atât cu banconet şi monede, cât și cu card.
În raportul de specialitate este prevăzut că sistemul de iluminat va fi cu led şi cu telegestiune, parcarea fiind în totalitate subterană, iar la suprafaţă să fie amenejată o zonă verde. Proiectantul ar urma să propună minim două variante de amenajare a parcării și zonei. Documentația ar urma să fie realizată în cel mult 7 luni.
„Gara este una dintre zonele importante ale orașului nostru, având în vedere că reprezintă una dintre principalele porți de intrare. Modul în care turistul percepe orașul începe cu această zonă. Tocmai de aceea, având în vedere că nu ni s-a permis să ne implicăm în reabilitarea gării, vrem ca zona din fața gării să fie la nivelul pe care Brașovul îl merită. Astfel, va exista un nou terminal pentru transportul public, la care se va adăuga această parcare și celelalte amenajări de deasupra parcării, traseul pentru biciclete care va face legătura între cartierul Astra și Centrul orașului”, a precizat primarul George Scripcaru.
Din raportul de specialitate aflăm că necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona Gării, precum şi pentru că se doreşte reamenajarea din punct de vedere urbanistic a acestei zone a municipiului.
„Deoarece în viitorul apropiat se preconizează a se construi Terminalul de transport urban în Gara Braşov, este necesară construirea acestei parcări, astfel încurajându-se utilizarea sistemului de transport public, cu un impact direct asupra calității vieții în Municipiul Brașov prin scăderea emisiilor poluante generate de traficul urban dar și prin eliminarea congestiilor”, se arată în documentul citat.
Astfel, se propune amenajarea unui amplu parcaj subteran, pe mai multe niveluri, care ar duce la descongestionarea circulaţiei pe cele mai importante artere. Totodată, sunt speranţe ca pe viitor să se renunţe la parcarea haotică a autoturismelor, aşa cum se practică la ora actuală, dar este preconizată şi reducerea emisiilor de CO, NOx, VOCs, PM10 și CO2, prin reducerea numărului de vehicule aflate în căutarea unui loc de parcare. Minimizarea ambuteiajelor, reducerea nivelului de zgomot și vibrații, ar fi alte beneficii ale acestui proiect.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.