Politic

BRAȘOV. Municipalitatea vrea să extindă cu peste 6 hectare suprafața alocată Spitalului Regional

 

Municipalitatea a demarat discuțiile pentru extinderea suprafeței de teren alocată Spitalului Regional cu 6,45 de hectare. Terenul se află în proprietatea municipiului, dar trebuie schimbată destinația acestuia. Această suprafață se adaugă celor 8.2 hectare alocate deja pentru proiectul spitalului, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov.

Cât privește finanțarea proiectului, prima opțiune este finanțarea cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, fie prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fie prin Programul Operațional Sănătate, conform primarului Allen Coliban.

„Am reușit să aliniem toate energiile și toate intențiile în direcția corectă, astfel încât vorbim acum de un studiu de fezabilitate ce urmează a fi recepționat în perioada următoare și care va fi însușit de către Ministerul Sănătății, împreună cu cele trei spitale regionale care sunt coordonate de la nivel guvernamental. Practic, vorbim acum de o perspectivă reală și concretă de finanțare a acestui spital regional de la nivel guvernamental. Noi ne-am făcut temele până la această dată, iar ceea ce am promis, un spital dimensionat corect, este, iată, pe drumul cel bun. Vorbim despre o fază I de aproape 1.000 de paturi și despre o fază a doua care va alătura toate celelalte funcțiuni rămase după conversia Spitalului Județean în Spital Regional. Am deblocat situația complicată pe care am găsit-o la preluarea mandatului, în care aveam un cadru contractual semnat cu consorțiul de specialiști care lucrează la elaborarea Studiului de Fezabilitate, studiu care demarase de la direcția aceea de parteneriat public-privat”, a declarat primarul Allen Coliban.

Studiul de fezabilitate a ajuns la faza de analiză a scenariilor tehnice, pentru a se putea trece la etapa de elaborare a devizului general. În cursul zilei de miercuri, consultanții vor avea o discuție cu reprezentanții Primăriei Brașov cu privire la modul în care va fi structurat, din punct de vedere constructiv, acest spital. Astfel se vor analiza poziționarea clădirii, structura pe etaje și amplasarea secțiilor, amplasarea parcărilor, sub sau suprateran, pentru a se putea trece la etapa de calcule financiare, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov.

Se lucrează la documentația necesară pentru avizul de mediu, documentațiile pentru celelalte avize fiind pregătite.

Pentru a reuși reducerea decalajului dintre proiectul de la Brașov și proiectele celorlalte 3 spitale regionale, consultanții au discuții zilnice cu reprezentanții primăriei și, regulat, cu experții în domeniul medical, astfel că mare parte întârziere a fost recuperată.

Consorțiul de firme, selectat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care lucrează la elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional Brașov este format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL, un consorțiu cu experiență în construcția a 40 de spitale, în toată lumea.

VEZI ȘI:

 BRAȘOV. Spitalul Regional, tratat ca studiu de caz cu experți sud-coreeni


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare