Politic

BRAȘOV. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a criticat comportamentul liberalilor la Parada Junilor. GALERIE FOTO

  • junii_psd_266609.jpg
  • junii_pnl_266610.jpg
 

Prezent, astăzi, la Parada Junilor, alături de oficialităţi braşovene şi politicieni atât din coaliţia de guvernare, cât şi din opoziţie, Ministrul Culturii, Daniel Breaz, l-a asigurat pe primarul Braşovului, George Scripcaru, de sprijinul instituţiei pentru orice eveniment cultural care păstrează tradiţiile. Edilul brașovean îi adresase această rugăminte în momentul în care i-a dăruit un album tocmai despre activitatea culturală a junilor, cerându-i sprijin financiar pentru ca aceștia să-şi poată perpetua tradiţiile.

„Acest album este o prezentare a grupurilor de juni pe care astăzi îi vedem cu toţii, aici, cu cele mai importante date referitoare la junii din Șcheii Braşovului. Aveţi posibilitatea să acumulaţi foarte multe date din el. Sigur, aceşti oameni au nevoie de suport financiar, programe guvernamentale, iar ministerul Culturii este cel mai în măsură să susţină acest demers. Și foştii, actualii şi viitorii miniştri ai Culturii sunt importanţi pentru ceea ce înseamnă junii din Scheii Braşovului”, i-a spus edilul braşovean lui Daniel Breaz. 
 
Scripcaru a amintit că, la fel ca şi în anii trecuţi, la eveniment au participat foarte mulţi vizitatori din ţară şi din străinătate, subliniind că, pentru menținerea acestor tradiții, este nevoie de mai multă implicare.

„Această tradiție, această coborâre a junilor din Șcheii Brașovului reprezintă un eveniment de ținută culturală și îi felicit pe toți cei care sunt implicați în păstrarea acestor tradiții. Am văzut nu doar oameni simpli, am văzut din mai multe paliere ale societății, oameni care sunt dornici de păstrarea tradițiilor. Îi felicit încă o dată și le mulțumesc pentru faptul că păstrează tradițiile în municipiul Brașov și nu numai tradițiile brașovene, tradițiile întregii Românii și ale românilor. Toate aceste evenimente culturale care se desfășoară România, pe baza unor proiecte depuse la Ministerul Culturii, vor fi sprijinite din punct de vedere financiar, astfel încât dezvoltarea și continuitatea lor să fie făcută de la un an la altul”, a declarat ministrul. 

 

Iile vs vestele galbene 

Dacă social-democrații au ales să poarte ținute mai aproape de portul popular  (cu ceva roșu pe ici-pe colo), mulți venind îmbrăcați cu ii, inclusiv ministrul Daniel Breaz, majoritatea liberalilor au venit pregătiți de campanie electorală, galbenul predominând în ținuta lor vestimentară. Până și liderul lor, Ludovic Orban, dar și europarlamentarul Sigfried Mureșan, și-au asortat la costume câte o cravată galbenă. 

Referitor la acest aspect, provocat de jurnaliști, ministrul Culturii a concluzionat: „Cât despre afișarea reprezentanților liberalilor în culorile formațiunii, mi se pare Incredibil. Atâta pot ei! Nu știu să respecte tradițiile. Atunci când este vorba de evenimente culturale, trebuie să vii să le respecți ca atare, nu să faci din tot un eveniment politic. Mi se pare descalificant și comportamentul liderului PNL (Ludovic Orban – n.r.) de a fuma în fața grupului, în fața Primăriei”. 

„Am venit la Brașov, acasă, cu ocazia sărbătorii junilor, care arată identitatea și personalitatea Brașovului. Pentru mine, reprezintă sărbătoarea de căpătâi, este unică în România. Să nu uităm că la Brașov s-a folosit pentru prima oară limba română ca limbă de cult”, a precizat, la rândul său, Ludovic Orban. 

Foto 1 – Primăria Brașov, Foto 2 – PSD Brașov, Foto 3 – PNL Brașov

citiți și

 BRAȘOV. Junii au coborât din nou în Cetate (galerie foto și video)

BRAȘOV. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, alături de primarul George Scripcaru, la Parada Junilor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button