Politic

BRAŞOV. Lucian Pătraşcu propune concurs de idei pentru schimbarea la faţă a oraşului

 

Lucian Pătraşcu, președinte al Organizației Municipale a PSD Brașov, a făcut o „evaluare” a obiectivelor turistice din oraşul Braşov şi a ajuns la concluzia că acestea nu ar fi promovate aşa cum ar merita.  

„Din păcate, în prezent, centrul vechi al municipiului este lăsat de izbeliște. Administrația locală pare depășită, în pană de idei când vine vorba despre proiecte de viitor. Ne mândrim cu Biserica Neagră, Prima Școală Românească, turnurile și multe clădiri cu importanță istorică, dar nu știm să le punem în valoare așa cum ar trebui. Biserica Neagră nu este exploatată la potențialul pe care îl are, turnurile și clădirile vechi au devenit un adevărat pericol pentru cetățeni, găsind, la fiecare pas, mesaje de genul «Atenție, cad țigle!»”.

Într-un comunicat de presă el precizează că, dacă în afară de Turnul Alb care a fost reabilitat de municipalitate, nu același lucru s-a întâmplat și cu celelalte monumente sau clădiri „lăsate în voia sorții”.

„Nici Prima Școală Românească nu este promovată la adevărata sa valoare. Nu ar fi deloc rea ideea amplasării unor puncte de informare, chiar și a unor automate care să le ofere gratuit turiștilor hărți cu obiectivele turistice din oraș sau județ, așa cum există în multe capitale europene și nu numai. Consider că nu ar reprezenta o pierdere mare pentru bugetul local tipărirea unor hărți și amplasarea unor automate de unde să poată fi procurate. Desigur, aceste măsuri ar presupune găsirea unor puncte cheie, intens frecventate de turiști, vizibile, nu așa cum avem astăzi centrele de informare unde intră numai angajații”, a declarat Pătraşcu.

Piața Sfatului este un alt obiectiv care merită o atenție deosebită după părerea social-democratului.

„Voi propune administrației locale prin vocea consilierilor locali PSD ca, în perioada imediat următoare, să fie gândit un proiect de reconfigurare a Pieței Sfatului din Brașov. Din punctul meu de vedere trebuie regândită toată zona de centru istoric. Să încercăm să scăpăm de kitsch-uri. Avem aceeași fântână arteziană care arată mai rău decât una dintr-un oraș mic sau o comună mai mare din România. Avem pretenții de oraș european, dar nu suntem în stare să amenajăm o fântână arteziană, să venim cu idei noi, cu elemente atractive pentru turiști”, sunt ale critici ale sursei citate. 

Lucian Pătraşcu consideră că, pentru a găsi soluția cea mai bună, ar trebui  organizat un concurs de idei, așa cum au procedat și alte orașe mari din țară.

„Astfel, cel mai bun proiect să fie premiat și să-l punem în valoare. Nu ar fi rău să existe și o consultare publică în acest sens. Vedem cazul altor orașe, cum ar fi Sibiul, unde se recurge destul de des la consultarea cetățenilor atunci când vine vorba despre proiectele comunității. Putem să ne inspirăm și de la orașele care au performanță pe această latură. Pe partea de reabilitare a clădirilor istorice putem lua exemplul orașului Oradea. Ei au reușit cu bani europeni să schimbe în totalitate imaginea centrului istoric. Deci, se poate! Este necesar să ne și dorim acest lucru. Ce a făcut Brașovul concret în această direcție? Nimic! Totul cade în seama proprietarilor, deși legislația permite acum administrației locale să intervină. Având în vedere cele prezentate mai sus, voi discuta cu colegii mei, consilieri locali PSD, despre reamenajarea Pieței Sfatului, urmând ca mai apoi, aceștia să prezinte această propunere Primăriei Brașov”, şi-a continuat Pătraşcu expunerea. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button