BRAȘOV. La pas pe zona Crucur pentru a le arăta oamenilor ce înseamnă un drum forestier
Municipalitatea, RPLP Kronstadt și liberalii se străduiesc din răsputeri să demonteze afirmațiile USR-iștilor despre proiectul drumului forestier Gorița, potrivit cărora în acest mod s-ar distruge 10% din zona verde a orașului Brașov, motiv petnru care în 3 noimebrie se va organiza și un marș, pentru stoparea proiectului Gorița.
Președintele organizației municipale PNL Brașov și consilier local, Adrian Oprică, a organizat duminică o excursie cu sute de oameni pe drumul forestier Crucur, majoritatea membri ai PNL, pentru a le arăta cu arăta ce înseamnă, de fapt, un drum forestier. Deseori s-a spus, în ultimul timp, că drumul Gorița va fi asemănător drumului Crucur.
Într-un comunicat de presă ne-a fost descrisă această experiență a circa 400 de brașoveni, de toate vârstele, în frunte cu Adrian Oprică, care au luat la pas pădurea sau cu bicicleta. Grupul a pornit de la Lacul Noua şi a urcat apoi, în pădure pe drumul Crucur.
„Degeaba le explicăm oamenilor prin vorbe, ce înseamnă acest drum forestier, dacă nu mergem şi în pădure, împreună cu ei, pentru a le arăta şi răspunde la întrebări. Această iniţiativă a noastră vine în contextul în care se vehiculează unele idei că proiectul ar putea distruge o foarte mare parte din Muntele Tâmpa, ceea este o minciună în baza căreia cei de la USR au strâns semnături de la oameni…”, a spus liderul organizaţiei braşovene.
Oprică a fost surprins că o parte dintre cei mai în vârstă nici nu ştiau că sunt astfel de drumuri forestiere, pe care şi ei se pot plimba fără probleme.
„Am realizat prin acţiunea aceasta că inclusiv oamenii din organizaţia noastră nu ştiau că se pot plimba la pas prin pădure, că nu este un drum greu şi că poţi merge chiar în plimbare. Cei care au fost alături de noi în pădure, sunt doar o mică parte dintre cei care ar putea beneficia de un astfel de drum. Cei tineri îl pot face cu bicicleta, în vreme ce vârstnicii pot merge la pas. Ni s-au pus întrebări despre cum va arăta, cât de lat va fi, cât anume se va tăia şi de unde. Le-am explicat oamenilor că este uşor să pui pe un afiş o poza cu Calea Bucureşti şi să spui ca un astfel de drum se va face în pădure, însă este o încercare de manipulare care poate fi combătută foarte uşor. Oamenii au văzut cum este drumul Crucur, pe care noi ne-am plimbat, au văzut că nu este un pericol pentru pădure, ba dimpotrivă. Eu consider că ne-am atins scopul şi anume de a le arăta oamenilor, mai tineri sau mai în vârstă, că un drum forestier nu distruge nimic, ba dimpotrivă, aduce un plus valoare atât pentru ei pentru plimbări în natură, cât şi mediului, pentru că se va putea interveni în caz de incendiu şi pentru a se toaleta pădurea”.
Sursa citată a punctat că informaţia corectă este că, pentru construcţia acestui drum, care în niciun caz nu afectează muntele Tâmpa, se va tăia într-doar 0,1 la sută din suprafaţa verde a Braşovului ci nu 10 la sută cum au cerut semnături cei din USR, în baza unor minciuni: „Ceea ce se va tăia, şi anume 0,1%, nu 10%, se va planta la loc iar mediul nu va avea de suferit. În plus, existenţa unui drum forestier dă posibilitatea de a te plimba prin pădure indiferent de vârstă, fără să ai nevoie de antrenament sau echipament special. Ar fi mult mai constructiv pentru toată lumea, dacă cei care se opun acestui drum ar accepta că adevărul, care nu este cel pe care îl promovează ei. De altfel, i-am rugat pe cei de la USR să se adreseze direct Regiei Kronstadt şi în special domnului Olteanu pentru a se lămuri, însă iată că refuză acest lucru, tocmai pentru că adevărul le-ar strica lor un subiect fals de campanie. Deşi sunt oameni tineri în USR, oameni inteligenţi, iată că fac greşeala de a încerca să-şi construiască imaginea pe minciuni despre alţii. Ori asta chiar nu este o reţetă de succes….”.
Întregul drum forestier va lega zonele Şapte Scări – Dâmbu Morii – Noua – Răcădău – Pietrele lui Solomon cu staţiunea Poiana Braşov. Pe circuitul Poiana Braşov – Postăvaru, va fi şi o zonă amenajată pentru mountainbike, de unde se poate face retur practicând downhill şi un altul ceva mai uşor, pe traseul Noua – Dâmbu Morii – Şapte Scări, se mai arată în comunicatul liberalilor.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.