BRAȘOV. În toamnă s-ar putea tăia panglica la Centrul de afaceri CATTIA
Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) din zona Bartolomeu Nord are toate șansele ca în luna septembrie să fie dat în folosință integral, potrivit informațiilor obținute de la Primăria Brașov.
În aceste zile este așteptat un răspuns de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Adminsitrației Publice la solicitarea de prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor până la sfârșitul lunii septembrie.
„Conform graficului de lucrări prezentat de constructor, CATTIA ar putea fi pus în funcțiune, integral, în 30 septembrie 2019, când ar trebui să aibă loc recepția finală. În luna mai, prin HCL, a fost dat în administrarea Agenției Metropolitane Brașov, care va organiza acolo activități specifice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
Acest proiect a beneficiat, la început, de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”. Adică, fonduri europene 50%, restul de la bugetul local.
Clădirea este construită pe o suprafaţă la sol de 10.409 mp, fiind compusă din demisol, parter şi etaj, în care vor fi amenajate săli de conferinţe, diverse ateliere, precum cele pentru prototipuri şi mentenanţă, spaţii diverse specifice unui astfel de Centru, birou de presă, copy center, cafenea, restaurant, grupuri sanitare, dar şi platformă în aer liber pentru expoziţii.
În proiect sunt prevăzute 238 de locuri de parcare amenajate în incinta imobilului la cota demisolului, precum şi 150 de locuri de parcare amenajate la cota terenului natural.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 60 de milioane de lei, cu TVA inclus, fonduri de la bugetul local.
Amintim că primele lucrări la CATTIA au fost începute la sfârşitul anului 2013 şi au fost suspendate în prima parte a anului 2016, când fostul constructor – firma buzoiană Integral – a renunţat la proiect, odată cu expirarea contractului încheiat cu Primăria Braşov. Stadiul lucrărilor la acea vreme era de circa 40%. A fost nevoie de o evaluare a lucrărilor finalizate până în acel moment, apoi reluarea licitațiilor, blocate o vreme și de contestații. Astfel, a fost pierdută finanțarea din fonduri europene, administrația locală preluând întreaga responsabilitate financiară.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.