Politic

BRAȘOV. Despre referendum, cu primarii și secretarii din județ

 

La Prefectura Brașov a avut loc, vineri, o ședință cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale (UAT) de pe raza județului Brașov, în care cei prezenți au fost informați cu privire la modul de organizare a refendumului din perioada 6-7 octombrie 2018. Astfel, au avut ocazia să-și clarifice aspecte legate de apropiatul eveniment, adresându-se direct repezentanților Biroului Electoral Județean Brașov.

La această ședință a fost prezentat stadiul implementării Registrului Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale la nivelul județului Brașov, precum și al Registrului Agricol Național, de către directorul OCPI Brașov, Radu Simion Moța. Acesta a îndrumat reprezentanții UAT-urilor  către o introducere corectă a datelor prin folosirea aplicațiilor.

În continuare, șef serviciu Departamentul Juridic din cadrul Prefecturii Brașov, Liliana Solovăstru, la următorul punct aflat pe ordinea de zi, a prezentat identificarea de situații cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea moștenitorilor unor persoane condamnate, în temeiul Legii nr. 312/1945 pentru urmărirea și sancționarea celor vinovați de dezastrul țării sau de crime de război. În aceeași sesiune de comunicare au fost clarificate din punct de vedere juridic și modificările și completările aduse Legii fondului funciar nr.18/1991, prin Legea nr.231/2018.

Un alt subiect abordat a fost legalitatea actelor administrative adoptate și emise de către autoritățile publice locale.

Ultimul punct pe ordinea de zi a fost programul de înregistrare al contractelor de vânzare-cumpărare pentru autovehicule. În acest sens, pentru o mai bună înțelegere de către primarii și secretarii localităților brașovene a modului în care trebuie să acționeze pentru actualizarea bazei de date electronice, au fost invitați la ședință reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricular a Vehiculelor Brașov, care au prezentat și au făcut o simulare a procedurii.

La finalul ședinței, prefectul Marian Rasaliu a declarat: „Am considerat necesară convocarea reprezentanților UAT–urilor din județul Brașov pentru ca aceștia să fie informați asupra modului în care trebuie să organizeze în comunitățile lor referendumul, eveniment care va avea loc peste doar câteva zile. Am vrut să mă asigur că toți primarii și cei implicați în activitatea administrativă a localităților știu ce au de făcut atât înainte, cât și în timpul procesului de votare, asigurându-i de tot sprijinul nostru. Subiectele de ordin juridic au fost abordate deoarece mi-am dorit ca primarii să se poată informa direct de la juriștii din cadrul Prefecturii cu privire la aplicarea și interpretarea anumitor legi pe care trebuie să le aplice frecvent în calitatea lor de conducători ai UAT-urilor. La această ședință am solicitat ca reprezentanții Serviciului Permise și Înmariculări să explice pe înțelesul tuturor modul în care trebuie înregistrate contractele de vânzare-cumpărare a autovehiculelor. Totodată, țin să le mulțumesc și cu această ocazie celor implicați pentru efortul de a eficientiza activitatea serviciului”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button