Politic

BRAŞOV. Deputatul liberal Mara Mareş: „Cei din PSD s-au apucat să fure și din viitor!”

 

„Diminuarea contribuției la Pilonul II de pensii reprezintă un un furt și un atac la adresa proprietății private. Potrivit constituției, proprietatea este garantată, iar naționalizarea este interzisă. Dacă până în prezent PSD a confiscat aproape întreg statul, iată că mai nou s-au apucat să fure și din viitor!”, este declaraţia deputatului PNL de Braşov Mara Mareș, în conferinţa de presă susţinută joi.  

Aşa cum am anunţat în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru, PNL a iniţiat o campanie naţională de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la Pilonul II de pensii, și mai ales a importanței acestor contribuții pentru viitorul oamenilor pe termen lung.

„Pratic, pilonul II însumează 7 milioane de înțelegeri private, de contracte în care statul nu este parte. Șapte milioane dintre români plătesc lunar o contribuție către un fond de pensii private, și înțelegerea este ca, după 30 de ani de contribuții, suma acumulată să producă un randament bănesc lunar, randament ce va reprezenta pensia privată. Atât banii acumulați, cât și randamentul acesora reprezintă proprietatea contribuitorilor. Această pensie privată va reprezenta un venit suplimentar și separat de pensia clasică, oferită de stat. Fiind vorba despre viitorul îndepărtat, foarte multă lume nu percepe în mod real gravitatea și seriozitatea atacului pe care PSD îl orchestrează în aceste zile asupra banilor pe care fiecare dintre noi i-am economisit”, a explicat Mareş.  

Parlamentarul liberal a subliniat că, înainte de revoluția fiscală, contribuția la pilonul II reprezenta 5,1% din salariul brut. Apoi, contribuția ar fi trebuit să crească până la 6 procente.

„În realitate, contribuția nici nu a crescut, dar nici măcar nu a rămas la 5,1 procente! PSD a scăzut contribuția la pilonul II până la 3,75%, ceea ce înseamnă că a intervenit în 7 milioane de contracte private fără măcar să-i pese de faptul că proprietatea privată este garantată prin constituție. Acesta este motivul pentru care discutăm acum despre naționaliarea pilonului II de pensii: faptul că guvernanții, încălcând raporturi juridice private, bagă mâna în economiile noastre și ne calcă în picioare planurile de viitor”, a mai spus Mara Mareş. 

Sursa citată a continuat spunând că orice persoană cu vârsta până în 45 de ani trebuie să fie atentă la economiile sale, trebuie să verifice dacă există identitate între banii pe care ei cred că îi dau către pilonul II și banii care ajung, în realitate, la acest pilon.

„Este deja cunoscut faptul că peste 20-30 de ani, statul nu-și va mai permite să plătească pensii decente, din cauza îmbătrânirii generale a populației și a raportului dezechilibrat dintre pensionari și forța de muncă activă. Tocmai de aceea, sistemul de pensii private obligatorii este singura garanție că tânăra generație va avea din ce să trăiască după vârsta pensionării! Tocmai de aceea, PSD nu are voie să pună mâna pe acești bani, sub niciun pretext și în nici o circumstanță! Pentru a opri mașinăria roșie de la a comite acest furt de proporții, PNL, în strânsă colaborare cu Tineretul Național Liberal, organizație pe care o conduc, va întreprinde o serie de acțiuni: vom distribui pliante informative către angajații cu vârste până la 45 de ani, vom explica în mod simplu și clar sistemul pilonului II, vom avea o campanie de informare și în mediul online și vom organiza mitinguri de protest în municipiile reședință de județ. De asemenea, vom strânge semnături pentru creșterea contribuțiilor la pilonul II de pensii. Pe această cale, îi invit pe toți brașovenii care sunt interesați de pensiile și de economiile lor și ale copiilor lor, să se alăture campaniei PNL și TNL”, a încheiat Mara Mareş.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button