Politic

BRAȘOV. Cum decurg lucrările la zona pietonală din Răcădău?! Informații din partea Primăriei (FOTO)

  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.22_280142.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.21 (1)_280136.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.19 - Copy_280135.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.21 (2)_280138.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.20 - Copy_280139.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-04-27 at 12.26.21_280141.jpeg
 

Prima fază a proiectului de reabilitare a zonei pietonale din Răcădău se apropie de final, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov. Constructorul mai are de placat cu granit aproximativ 10% din trepte, de realizat grădina urbană și placările cu lemn ale amfiteatrului, care vor fi ultima fază a lucrărilor.

În această etapă au fost realizate asfaltările aleilor și s-au făcut teste pentru stratul special, colorat, care va fi aplicat peste asfalt. Acesta însă trebuie aplicat după trei săptămâni de la turnarea asfaltului. Materialul este un bicompozit antiderapant, care are și rolul de a atenua riscul de rănire, conform viceprimarului Laszolo Barabas, care a făcut o inspecție în teren. Vor fi nouă culori, stabilite de anul trecut și comandate din Italia.

Lucrările la pietonală au început în toamna anului trecut, după un sondaj sociologic efectuat de echipa de proiectare, sondaj adresat punctual cetățenilor din Răcădău, susțin reprezentanții Primăriei.

Proiectul a fost apoi prezentat Consiliului Local și aprobat de forul legislativ al municipiului.

Zona ar urma să fie una de recreere și o cale alternativă de acces, cu mijloace ecologice (role, bicicletă) la Bulevardul Valea Cetății.

Lucrările au început cu desfacerea stratului de pavaj realizat la jumătate anilor ’80, din beton, aflat într-o stare avansată de degradare. A fost realizată apoi sistematizarea verticală, prin crearea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru un acces facil pentru cărucioarele cu bebeluși și pentru biciclete și role. A fost turnat amfiteatrul din beton și au fost construite două jardiniere cu o suprafață de aproximativ 500 mp, unde au fost plantați aproximativ 150 de arbori și arbuști.

„În această etapă am executat lucrările pe care le-am proiectat și care au ținut cont de studiul sociologic făcut înainte de demararea acestui proiect, respectiv realizarea de jardiniere cu spații verzi de peste 500 metri pătrați, am plantat peste 150 de arbori și arbuști pentru a crea umbră în zonă. De asemenea, lângă fântâna propusă s-a realizat un amfiteatru din beton, care momentan este realizat ca și structură, urmând să fie placat cu lemn exotic. Placarea cu lemn va fi ultima operațiune din șantier, deoarece nu vrem să compromitem lemnul cât timp mai sunt alte lucrări de făcut. O altă lucrare a fost înlocuirea sistemului de iluminat public cu un sistem modern, pe bază de led, care să asigure o lumină corespunzătoare pentru zona respectivă și care este în funcțiune de aproximativ 3 săptămâni”, a precizat Lucian Păltănea, arhitectul care a proiectat reabilitarea pietonalei din Răcădău.

Etapa a doua se află în proiectare.

„Sperăm ca studiul de fezabilitate să fie gata până la mijlocul lunii viitoare. Etapa doi presupune continuarea primei etape, pe aceleași principii. Se vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilități cu pante potrivit normativelor în vigoare, care vor permite accesul de la strada Tâmpei până la parcul Ursu’, pe absolut tot pietonalul, de la un capăt la altul. Vom urmări zonele verzi și se vor aduce obiecte de mobilier urban din lemn, pentru a îmbunătăți calitatea spațiului urban. Avem și ideea de realizare a unei piațete care să deservească elevii liceului de artă, astfel încât aceștia să își poată expune acolo lucrările, pentru că ei fac parte deja de peste zece ani din viața cartierului, dar nu au avut un spațiu unde să se exprime”, a adăugat arhitectul.

Proiectul a fost realizat de Lucian Păltănea și de peisagistul Christian Voinescu.

Lucrările cuprind și refacerea rețelelor de utilități publice (iluminat și drenaj/canalizare). Sistemul de irigații va fi automatizat și vor fi instalate trei cișmele, câte una pentru fiecare „etaj” al pietonalului. De asemenea, vor fi instalate camere de luat vederi și un sistem de internet wifi, conform datelor făcute publice.

Mai multe date – AICI!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button